Λουκαΐδης: Πρωτοφανής και απαράδεκτη η υπόθεση Λοϊζίδου

Ως πρωτοφανή και επιεικώς απαράδεκτη χαρακτήρισε την υπόθεση Λοϊζίδου ο δικηγόρος και πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ Λουκής Λουκαΐδης.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Λουκαΐδης σημείωσε ότι η υπόθεση αυτή προσβάλλει όχι μόνο τη χώρα αλλά και τη Νομική Υπηρεσία, αφού δημιουργούνται αισθήματα έλλειψης ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Δεν γίνεται, όπως σημείωσε, μια δημόσιος υπάλληλος να ανταλλάζει τέτοιου είδους πληροφορίες και ο Γενικός Εισαγγελέας να μην γνωρίζει τίποτα.
«Αυτή η επικοινωνία του κράτους μας

με άλλα κράτη, θα πρέπει να γίνεται προσωπικά από τον Γενικό Εισαγγελέα», είπε αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Ο πρώην Δικαστής του ΕΔΑΔ σημείωσε ότι δεν έχει διαφανεί οποιαδήποτε εξουσιοδότηση προς την υπάλληλο, ούτε κάποια ενημέρωση του Γ.Ε., ο οποίος, όπως τόνισε κατηγορηματικά, θα έπρεπε να ενδιαφερθεί για αυτή την υπόθεση, αφού όφειλε να ενημερώνεται για το περιεχόμενο των συζητήσεων αυτών.

Ο αντίκτυπος στο εξωτερικό

Αναφορικά με τον αντίκτυπο στο εξωτερικό, ο κ.Λουκαΐδης τόνισε ότι η αξιοπιστία είναι η βάση της απονομής της Δικαιοσύνης. Αν δεν έχει αξιοπιστία ένα κράτος, δεν είναι δυνατό να έχεις επικοινωνία μαζί του.

«Είναι άδικο ο Γ.Ε. να ρίχνει τις ευθύνες του στους δημόσιους υπαλλήλους. Είναι επικεφαλής της ΝΥ και ανεξάρτητος. Έπρεπε να κοιτάξει, να κάνει μια αυτοκριτική. Η κοπέλα, πες πως είναι ανεπαρκής και έστειλε τα μηνύματα».

«Θα πάρει περαιτέρω διαστάσεις το θέμα. Η αποκάλυψη των μηνυμάτων δεν είναι σοβαρό θέμα, η διαρροή είναι το αντικείμενο του προβλήματος», σημείωσε.
«Η Νομική Υπηρεσία έχει ήδη προβλήματα. Έχει προβλήματα που άρχισαν από τον διορισμό του κ. Κληρίδη και τον διορισμό του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Πρέπει να υπάρξει μια προσεκτική μελέτη. Θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του Συντάγματος σε σχέση με τη Νομική Υπηρεσία», υπογράμμισε ο Λουκής Λουκαΐδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα