Λουκαΐδης: Το έγκλημα Αρχιεπισκόπου έχει ηθικούς αυτουργούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο σημείο που κατεδαφίστηκαν τα διατηρητέα στη Λευκωσία, πραγματοποίησε το ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε ότι τα συναισθήματα του ΑΚΕΛ είναι συναισθήματα στεναχώριας, αγανάκτησης και θυμού.

Πρόσθεσε ότι είναι μια πράξη απαράδεκτη και καταδικαστέα από τον Αρχιεπίσκοπο. «Πράξη παράνομη, πράξη καταστροφής της πολιτισμικής μας κληρονομιάς».
Τόνισε ότι το έγκλημα

σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς έχει και ηθικούς αυτουργούς. «Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει καταστίσει τον Αρχιεπίσκοπο συμπρόεδρο αυτής της χώρας και ανέχεται ανάλογες αυθαιρεσίες».

Συμπλήρωσε ότι και στις πολιτογραφήσεις, ο Αρχιεπίσκοπος σήκωνε το τηλέφωνο για να μεσολαβήσει για πολιτογραφήσεις ανθρώπων όπως ο Τζο Λόου. «Αυτή η συμπεριφορά από τον Αρχιεπίσκοπο, αφορά και την ανοχή που έδειξαν οι πολιτικές δυνάμεις».

Ανέφερε ότι η ευαισθησία του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν πείθει. «Έχουν υποβοηθήσει τις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές».

Διευκρίνισε ότι το ΑΚΕΛ θα αγωνιστεί για αποκατάσταση της παρανομίας, την αποκατάσταση των διατηρητέων, αλλά και στην προσαγωγή εκείνων που ευθύνονται.

Τέλος ανέφερε ότι το θέμα θα πάει στη Βουλή με στόχο την αποκατάσταση των διατηρητέων και τη δίωξη όσων ευθύνονται.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Αυτοψία ΥΠΕΣ στα κατεδαφισμένα διατηρητέα-Έτοιμο να συνδράμει στην επαναφορά

Ζητά έκτακτη συνεδρία για την κατεδάφιση κτιρίων η Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λουκαΐδης, Αρχιεπισκόπου, ΒΙΝΤΕΟ,loukaΐdis, archiepiskopou, vinteo