Λοϊζίδης/ΙΣΟΤΗΤA: «Έκαναν το ρυμουλκό κρουαζερόπλοιο» (ΦΩΤΟ)

Θέματα ασφάλειας εγείρει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», σε σχέση με την επαναπροώθηση 73 μεταναστών στον Λίβανο με ρυμουλκό πλοίων, με τη συνοδεία Αστυνομικών, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, ο πρόεδρος της συντεχνίας Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε ότι «η διαφωνία με το Αρχηγείο είναι για ανθρώπινες ζωές. Ξέχασαν στο Αρχηγείο ότι η συντεχνία έχει εκπροσώπους Παγκύπρια».

Διαβάστε επίσης: ΙΣΟΤΗΤΑ:Επανέρχεται με έγγραφο για επαναπροώθηση μεταναστών-«Μας είπαν ψεύτες»

Σχετικά με τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Χρήστου Ανδρέου,

ο κ. Λοϊζίδης είπε πως «αναφέρθηκε ότι το ρυμουλκό ήταν αδειοδοτημένο για τέτοιο ταξίδι, έκανε όμως το λάθος να χρησιμοποιήσει τη λέξη διασωθέντες, τονίζοντας ότι δεν ήταν διάσωση αλλά μεταφορά.».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Λοϊζίδης, «το συγκεκριμένο πλοιάριο έχει μέσα στο νηολόγιο την άδεια του η οποία είναι για 54 άτομα, εμείς πήραμε 160 ψυχές. Λέει η άδειά του ότι δεν μπορεί να βγαίνει εκτός των 6 ναυτικών μιλίων από την ακτή, πήγαμε 139 ναυτικά μίλια, λέει ότι δεν πρέπει να βγαίνει όταν έχει 4 μποφόρ, είχε 5 και πλέον μποφόρ».

Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως στο ρυμουλκό το Σάββατο το βράδυ υπήρξε βλάβη ωστόσο δεν το ανέφεραν και αντί να κάνουν το ταξίδι σε 13 ώρες, το έκαναν σε 30, ενώ είπε πως αξιωματικός συγκεκριμένης μονάδας απειλούσε Αστυνομικούς να βγουν στο καράβι και να πάνε ενώ γνώριζαν τις συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως ουσιαστικά «μετέτρεψαν το ρυμουκλό σε κρουαζερόπλοιο»

Οι 70 μετανάστες, όπως είπε, βρίσκονταν στο αμπάρι χωρίς παράθυρα με δυσωδία, ενώ οι Αστυνομικοί ήταν στο κατάστρωμα χωρίς καρέκλες και υπήρχε μόνο μια τουαλέτα.

Διαβάστε επίσης: Με παρέμβαση Ιωάννου πίσω στο Λίβανο η ψαρόβαρκα με τους 73 μετανάστες

Keywords
Τυχαία Θέματα