Λοϊζίδης: Έσπασε ο ώμος της Αστυνομικού-Έγνοια τους αν φοράμε σωστά τη γραβάτα

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του κλάδου αστυνομικού σώματος της συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης, ο οποίος μίλησε για τον τραυματισμό τριών αστυνομικών στο οδόφραγμα Λήδρας μετά την επίθεση που δέχθηκαν από Τούρκο.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι καθημερινό δελτίο τύπου οι τραυματισμοί Αστυνομικών. «Τελικά, ο ώμος της Αστυνομικού έσπασε. Άλλοι τόσοι τραυματισμοί συμβαίνουν στην πρώτη γραμμή. Στα ναρκωτικά, στα ΤΑΕ, στον ΟΠΕ,

στους σταθμούς, στην ΥΑΜ, στην τροχαία. Τραυματισμοί που μένουν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Λένε ότι είναι η δουλειά μας. Η έγνοια κάποιων είναι αν φοράμε σωστά την γραβάτα μας και το σκαρπίνι. Είμαστε εντάξει εμφανισιακά. Δεν τους νοιάζει πόσοι δουλεύουν στην πρώτη γραμμή, ποιοι δουλεύουν, ούτε αν έχουμε σωστό εξοπλισμό».

Συμπλήρωσε ότι έφυγαν από τα οδοφράγματα 37 Αστυνομικοί τις προηγούμενες μέρες. «Η έγνοια κάποιων είναι οι πειθαρχικές εναντίον Αστυνομικών. Οι ποινικοί ανακριτές κόβουν βόλτες στα σώματα ασφαλείας». Διερωτήθηκε αν η ανάλογη βία είναι οι τραυματισμοί Αστυνομικών.

Διαβάστε ακόμη: Τούρκος επιτέθηκε σε αστυνομικούς στο οδόφραγμα Λήδρας-Τους έστειλε Νοσοκομείο

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «θα έχουμε θανάτους σε λίγο καιρό στα σώματα ασφαλείας. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε το νόμο και τους συναδέλφους μας. Η τελευταία ελπίδα σε αυτόν τον τόπο είναι η Αστυνομία. Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ευχαριστημένος με τη κατάσταση στην Αστυνομία σήμερα, ας συνεχίσει με τα μνημόνια. Στον πρώτο θάνατο αστυνομικού ή πολίτη θα μπουν όλοι κάτω από το φακό της κρίσης».

Επεσήμανε ότι κάποιοι έχουν αντιληφθεί ότι η πολιτεία έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς, η τελευταία σωτηρία είναι οι Αστυνομικοί που προσπαθούν να επιβάλουν τον νόμο. «Ας μας στηρίξουν  και εμάς είναι η δουλεία μας».

Ακόμη είπε ότι σημειώθηκαν περισσότεροι από 20 τραυματισμοί Αστυνομικών τους τελευταίους έξι μήνες. «Είναι θέμα βούλησης να δουν το οργανόγραμμα και να μεταφέρουν αστυνομικούς στην πρώτη γραμμή. Να έρθει η πολιτειακή ηγεσία του τόπου και να στηρίξει τους Αστυνομικούς για να πατάξουν την παραβατικότητα και τον υπόκοσμο».

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ: Δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν Τ/κ- Είμαστε κράτος κι όχι ψευδοκράτος

Keywords
Τυχαία Θέματα