Λόγω ασφάλειας καθυστερεί η απομάκρυνση ασθενών από Χαλέπι

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι δεν ξεκίνησε σήμερα, όπως ήλπιζε, η απομάκρυνση των ασθενών και των τραυματιών από το ανατολικό Χαλέπι, καθώς η έλλειψη εγγυήσεων για την ασφάλεια εμπόδισε το προσωπικό του οργανισμού να εκμεταλλευτεί τη διακοπή των βομβαρδισμών στην πόλη.

Ο ΟΗΕ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την τέταρτη ημέρα της κατάπαυσης του πυρός για να απομακρύνει τους τραυματίες από τις περιοχές της πόλης που πολιορκούνται από τον συριακό στρατό και να πραγματοποιήσει

παραδόσεις τροφίμων και βοήθειας, επεσήμανε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

"Πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη επιχείρηση", τόνισε ο Λέρκε. Ο Σύρος πρεσβευτής στη Γενεύη Χούσαμ Άαλα δήλωσε από την πλευρά του στο Reuters ότι η συριακή κυβέρνηση έδωσε στον ΟΗΕ το πράσινο φως για την απομάκρυνση των τραυματιών και των ασθενών πριν από δύο ημέρες.

Ο Άαλα πρόσθεσε ότι η συριακή κυβέρνηση έχει έτοιμα ασθενοφόρα και λεωφορεία, όμως οι απομακρύνσεις δεν πραγματοποιούνται διότι "τρομοκράτες" που χρησιμοποιούν όλμους και ελεύθερους σκοπευτές επιτίθενται εναντίον των ανθρωπιστικών διαδρόμων και των περασμάτων.

Περίπου 200 τραυματίες και ασθενείς πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από το ανατολικό Χαλέπι, όπου ζουν περίπου 275.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, καθώς και 6.000 με 7.000 αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα