Ληστεία 66χρονης: Την παρακολουθούσαν και της έστησαν καρτέρι στον 5ο όροφο

Στις οκτώ το πρωί έβαλαν σε εφαρμογή τα παράνομα σχέδια τους οι δράστες της γκανγκστερικής επίθεσης εναντίον 66χρόνης, στην Λεμεσό.

Οι δράστες, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν γνώριζαν πολύ καλά τον στόχο τους, ανέμεναν στον ισόγειο χώρο της 5όροφης πολυκατοικίας στην οδό Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό.

Αν και η πόρτα εισόδου ήταν κλειστή, εισήλθαν από παράθυρο στον ισόγειο χώρο και κατευθυνθήκαν στο ρετιρέ του 5ου ορόφου, όπου διαμένει η 66χρόνη ιδιοκτήτρια του κτιρίου. Μόλις η 66χρόνη εξήλθε από το διαμέρισμα της για να μεταφέρει κάδο με σκουπίδια, δέχθηκε επίθεση από τους δύο κουκουλοφόρους,

οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι για όλα, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Αφού έδεσαν πισθάγκωνα την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, άρχισαν να την κτυπούν άγρια με σιδερογροθιά, προσπαθώντας να αποσπάσουν πληροφορίες για τον χώρο όπου φύλασσε χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή αλλά και χρήματα.

  Από τα χτυπήματα η γυναίκα σε κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις της και τότε οι αδίστακτοι δράστες έκαναν το ρετιρέ φύλλο και φτερό προκειμένου να εντοπίσουν αντικείμενα αξίας αλλά και χρήματα.

Εγκαταλείποντας την σκηνή φρόντισαν μάλιστα να φιμώσουν την 66χρόνη, η οποία βρισκόταν αιμόφυρτη και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο σαλόνι του διαμερίσματος.

Βαριά τραυματισμένη η γυναίκα κατάφερε να λύσει το ένα της χέρι και να αρπάξει το ασύρματο τηλέφωνο που βρισκόταν κοντά της.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις της αστυνομίας, τους δύο δράστες ανέμενε τρίτο πρόσωπο το οποίο οδηγούσε μικρό σαλούν αυτοκίνητο σε παρακείμενη πάροδο, από την οποία δευτερόλεπτα αργότερα εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σύμφωνα με μαρτυρίες! Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες ότι οι δύο δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν την περιοχή τις τελευταίες 48 ώρες.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, μαζί με μέλη της Υπηρεσίας εγκληματολογικών ερευνών, διενήργησαν πολύωρες εξετάσεις για συλλογή μαρτυρικού υλικού που θα οδηγήσει στους δράστες.

Να σημειωθεί ότι παραμένει άγνωστο τι κατάφεραν να αρπάξουν από το ρετιρέ. Ιδιαίτερα σημαντικές χαρακτηρίζονται οι μαρτυρίες κατοίκων και θαμώνων της περιοχής σχετικά με την πορεία διαφυγής των δραστών αλλά και την περιγραφή τους.

Σημαντική είναι και η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής σχετικά με ύποπτες κινήσεις 2 προσώπων τις τελευταίες 48ώρες στην γύρω περιοχή. Όπως όλα δείχνουν, οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά τον στόχο τους, αφού η 66χρόνη είναι ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου σε μεγάλο παραλιακό ξενοδοχείο, αλλά και ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου κτιρίου.   Οι δράστες μάλιστα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία γνώριζαν επακριβώς όλες τις κινήσεις της και πολύ πιθανό για αυτό να χτύπησαν νωρίς το πρωί

Η 66χρονη υποβλήθηκε σε πολύωρες εξετάσεις και νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή, αλλά σταθερή, κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού αξιολογούν με μεγάλη προσοχή όλα τα ενώπιον τους στοιχεία και τεκμήρια, μεταξύ των οποίων τα ρούχα τα οποία φορούσε η 66χρόνη, με στόχο τον εντοπισμό δείγματος γενετικού υλικού.

Στα χέρια τους και τα όσα κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης παρακείμενων υποστατικών. Οι δράστες περιγράφονται ο πρώτος ισχυρής σωματικής διάπλασης, καστανόξανθος, και ότι φορούσε χειρουργική μάσκα ενώ έφερε σακίδιο στην πλάτη, ήταν ηλικίας μεταξύ 35 με 40 χρόνων και ο  δεύτερος περίπου ιδίας ηλικίας, ύψους 1.77, λεπτής σωματικής διάπλασης και επίσης έφερε χειρουργική μάσκα και καπέλο. Κατά την ώρα της ληστείας, ο 2ος δράστης μιλούσε στην κυπριακή διάλεκτο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η κατάθεση που αναμένεται να δώσει το θύμα, μόλις η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει.

Διαβάστε επίσης: 

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της ληστείας στη Λεμεσό - Έτσι έδρασαν οι ληστές

Ψάχνουν και τρίτο για τη ληστεία 66χρονης στη Λεμεσό-Η περιγραφή των δραστών

Keywords
Τυχαία Θέματα