Λιλλήκας: Ο Αναστασιάδης θα φορέσει την φουστανέλα

Στην πρώτη του συνέντευξη την αμέσως επόμενη μέρα της εξαγγελίας της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές προχώρησε ο Γιώργος Λιλλήκας και την εκπομπή Πρωτοσέλιδο απαντώντας και στις αναφορές του ΠτΔ για την προεκλογική που ξεκίνησε πρόωρα, την ώρα που το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Κληθείς να απαντήσει γιατί είναι ασφαλής η επιλογή της υποψηφιότητάς του, ο Γ.Λιλλήκας ανέφερε ότι είναι «ασφαλής επιλογή γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η άγονη γραμμή, που επιτρέπει στην Τουρκία να συνεχίζει απειλές. Δεν μπορούμε να πειραματιστούμε. Το Κυπριακό θα

βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Δημιουργήθηκαν συνθήκες που δεν αποκλείουν προσάρτηση. Δεν χωρούν πειραματισμοί από ανθρώπους που απουσίαζαν από τα κοινά και τώρα στην σύνταξή τους θέλουν να αναλάβουν τις τύχες του λαού», ανέφερε.

Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και της πολιτικής της λιτότητας πρέπει να τερματιστεί υπογράμμισε και τόνισε ότι, «οφείλουμε να χαράξουμε νέα στρατηγική στο Κυπριακό που θα δημιουργήσει κόστος στην Τουρκία».

«Το ΓεΣΥ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα μετά το Κυπριακό. Ντροπή να χάνονται συνανθρώποι μας γιατί κάποιοι επέλεξαν να στηρίξουν ιδιωτικά συμφέροντα. Με δική μου συμβιβαστική πρόταση κατέληξαν σε συμφωνία νοσηλευτές και Υπ.Υγείας», ανέφερε ο κ.Λιλλήκας.

Ο Γιώργος Λιλλήκας μίλησε και για την οικονομία και την ανάκαμψη που πρέπει να επέλθει.
«Είναι αδιανόητο μια χώρα ότι παράγει να το εξάγει. Πρέπει να επενδύσουμε σε νέους επιστήμονες και στην καινοτομία. Υπάρχουν προϋποθέσεις για ανάκαμψη οικονομίας, αρκεί να δει κάποιος τι κάνει μια μικρή χώρα όπως το Ισραήλ.

Είμαστε μια χώρα με μεγάλο αριθμό πτυχιούχων. Γιατί να μην πετύχουν στην Κύπρο οι νέοι επιστήμονες», διερωτήθηκε.

Σκάνδαλα και διαπλοκή

«Δεν συμβιβάζομαι με τα σκάνδαλα και την διαπλοκή. Ένας χρηματιστής οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη. Θα πράξω το ίδιο, θα οδηγήσω στην δικαιοσύνη όλα τα σκάνδαλα, όπως και αυτό του χρηματιστηρίου. Εντός του Μάη ξεκινά συζήτηση πρότασης νόμου για πραγματικό ρόλο και εξουσία στους πολίτες, να ανακαλούν τον πρόεδρο», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Αντιδράσεις εντός της Συμμαχίας

Κληθείς εξάλλου να απαντήσει στο ότι χθες δεν ήταν παρόντα στην εξαγγελία υποψηφιότητας κορυφαία στελέχη του κόμματος, ο Γιώργος Λιλλήκας περιορίστηκε στο να πει ότι η Συμμαχία είναι δημοκρατικό κίνημα.
«Ο καθένας έχει το δικαίωμα για διαφορετική προσέγγιση. Σέβομαι απόλυτα την διαφορετική άποψη. Η απόφαση της Συγκλήτου λέει ότι κύριος συνομιλητής μας είναι οι πολίτες. Είπα πολλές φορές ότι η Δημοκρατία λειτουργεί βάσει κανόνων. Όταν δεν είναι εφικτή η ομοφωνία η Δημοκρατία δίνει λύσεις μέσα από την ψηφοφορία. Έγινε συνομιλία με τα στελέχη αυτά. Θα δείξει η πορεία τι θα γίνει», σημείωσε.

Συμμαχίες

Ο κ.Λιλλήκας αναφέρθηκε και στις διεργασίες των υπολοίπων κομμάτων και τόνισε ότι αναμένει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, ενώ παράλληλα είναι υπαρκτός ο σεβασμός στον Ενδιάμεσο χώρο. «Οι πολίτες θα κρίνουν τους υποψήφιους ως αυτόνομες προσωπικότητες. Ποιος θα τους εμπνέει ασφάλεια και ποιος διαθέτει όραμα και ικανότητες εμπειρίας για να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι ένα κριτήριο.

Ο Αναστασιάδης πήγε αξιόπιστος στις Βρυξέλλες και επέστρεψε αναξιόπιστος κουρεύοντας τα όνειρα και τις ελπίδες του λαού», τόνισε εμφαντικά ο Γιώργος Λιλλήκας.

Αναφορές Προέδρου για προεκλογική

«Ο κίνδυνος να μην έχουμε πατρίδα οφείλεται στην πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό», είπε ο Γ.Λιλλήκας.

«Ήρθαμε προ των πυλών για προσάρτηση. Ας μην κινδυνολογεί ο Πρόεδρος. Δεν έχω καμιά αμφιβολία, ότι θα φορέσει την φουστανέλα. Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκίνησε την προεκλογική του προ πολλού» σημείωσε, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Προέδρου, ότι αν δεν έχει πατρίδα, τότε τι να την κάνει την καρέκλα αναφερόμενος στις προεκλογικές διεργασίες που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες.

«Όταν διαπίστωσε την αδιέξοδη πολιτική του σε Κυπριακό ξεκίνησε να μοιράζει επιταγές και επιδόματα. Επέστρεψε στην πολιτική των πελατειακών σχέσεων. Είναι ο πρώτος που μπήκε στην προεκλογική. Ας παραδεχτεί ότι θα διεκδικήσει την προεδρία», είπε ο Γ.Λιλλήκας.

Αναφορικά με τους Οικολόγους, θα γίνει μια επίσημη συνάντηση με προτάσεις για και ευελπιστεί σε μια συνεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα