Λιλλήκας: Μαζικές πωλήσεις δανείων σε ξένα funds

"Δημοσιεύματα του Τύπου, φέρουν Κυπριακές Τράπεζες να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις δανείων σε ξένα επενδυτικά ταμεία (funds)", επισημαίνει σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ.Λιλλήκας, τονίζει ότι "η πρόταση που κατέθεσα πριν από μερικές μέρες, μπορεί να προσφέρει λύση στις τράπεζες,

διευκολύνοντας ταυτόχρονα με κούρεμα των δανείων του Κύπριους δανειολήπτες και κυρίως προστατεύοντας την πρώτη κατοικία και τα επαγγελματικά υποστατικά των εταιρειών που κουρεύτηκαν στο κεφάλαιο κίνησης τους".

Καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει, να διαμορφώσει πολιτική, ενώ, την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι "η δική μας πρόταση είναι στο τραπέζι, άσχετα εάν υπάρχουν εκλογές ή όχι".

Θεωρεί κυρίαρχο ζήτημα, αλλά και ως το πιο σημαντικό, το να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των Κυπρίων και αυτό έχει χρέος ο κ. Αναστασιάδης, πέρα και πάνω από τις όποιες εκλογικές σκοπιμότητες, εάν έχει πρόταση να την καταθέσει για να τη συζητήσουμε, αναφέρει.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει την ανάγκη να "ληφθούν σωστές αποφάσεις, που από τη μία δεν θα ζημιώνουν τις τράπεζες, αλλά από την άλλη θα προστατεύσουν τους Κύπριους πολίτες".

Τονίζει ότι "Τα ξένα επενδυτικά ταμεία δεν θα έρθουν στην Κύπρο να αγοράσουν τα δάνεια για να εξυπηρετήσουν την Κυπριακή οικονομία, ούτε θα έχουν ως κύριο μέλημά τους την προστασία των Κυπρίων δανειοληπτών. Θα έρθουν για να κάνουν το εύκολο και γρήγορο κέρδος, που θα αποβεί μοιραίο για χιλιάδες οικογένειες, επιχειρήσεις, αλλά -σε τελική ανάλυση- και για την ίδια την οικονομία και τον τομέα των ακινήτων".

Αν η Κυβέρνηση μείνει απαθής, θα έχει μεγάλη ευθύνη ο Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρει. "Δυστυχώς, ως αντιπολίτευση δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε το Ταμείο αυτήν τη στιγμή. Η Κυβέρνηση, όμως, θα μπορούσε να το δημιουργήσει", τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα