Λιλλήκας: Εξαιρετικής σημασίας οι σχέσεις με το Ισραήλ

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, υποδεικνύοντας ότι οι διμερείς σχέσεις είναι εξαιρετικής σημασίας.

Αφενός, όπως εξήγησε, καθώς εξυπηρετούν τους στόχους που έχει θέσει η τριμερής ΚύπρουΕλλάδαςΙσραήλ στον ενεργειακό

τομέα και αφετέρου επειδή οι διμερείς σχέσεις έχουν τη δική τους σημασία, ειδικότερα για θέματα ασφάλειας, ενδεχομένως και σε σχέση με θέματα που αφορούν την επίλυση του Κυπριακού, θέματα όπως η βιωσιμότητα αλλά και η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ της ΑΗΚ, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία που συζητείται εδώ και πολλούς μήνες με το Ισραήλ, θα πάρει σάρκα και οστά με συγκεκριμένες κοινές επενδύσεις σε υποδομές στον ενεργειακό τομέα, αλλά και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας των ενεργειακών υποδομών.

Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι εφόσον η συνεργασία με το Ισραήλ πάρει συγκεκριμένη μορφή και περιεχόμενο, τότε η θέση της Κύπρου μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα συνεργασίας και προσέγγισης του Ισραήλ με την Αίγυπτο. Πρόκειται για μια προοπτική όπου η Κύπρος θα πρέπει να αναδείξει τον δικό της εποικοδομητικό ρόλο μέσω και της ΕΕ, εξήγησε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα