Λιλλήκας: Δεν με αφορούν οι μετρήσεις των δημοσκοπήσεων

"Οι μετρήσεις των δημοσκοπήσεων με αφήνουν αδιάφορο", τόνισε κατηγορηματικά ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, ο κ. Λιλλήκας επεσήμανε ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι αυτή που γίνεται μέσα στους πολίτες, όπου οι ίδιοι οι πολίτες δίνουν τα δικά τους μηνύματα.

Μια επαγγελματική δημοσκόπηση, θα μπορούσε

να αποτελέσει εργαλείο, δυστυχώς, όμως, οι δημοσκοπήσεις δεν χρησιμοποιούνται ως εργαλείο μελέτης, αλλά ως εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης, γι΄ αυτό πέφτουν πολύ έξω τώρα τελευταία, επεσήμανε.

Το ζήτημα των "δασμών" από τις κατοχικές αρχές

Ο Γιώργος Λιλλήκας ζήτησε όπως αναληφθούν περισσότερες πρωτοβουλίες και μέτρα έτσι ώστε να επιφέρουμε κόστος στην τ/κ πλευρά για όσα επιχειρεί να κάνει το τελευταίο διάστημα.

Αν μείνουμε μόνο στη διαμαρτυρία και τα διπλωματικά διαβήματα, τόνισε, τότε απλά θα είμαστε για μια ακόμα φορά απαθείς και θα διευκολύνουμε την Τουρκία να εφαρμόσει το πλάνο Β.

Επεσήμανε ότι θα πρέπει να θέσουμε το θέμα στην ΕΕ, να σταθούμε ιδιαίτερα στον κανονισμό για την πράσινη γραμμή, αλλά και σε νόμους που δεν εφαρμόζονται για τους Τ/κ. Έθεσε, επίσης, στο τραπέζι το θέμα της χρηματοδότησης των κατεχομένων από κονδύλια της ΕΕ.

Η τ/κ πλευρά επιδιώκει πλέον -σύμφωνα και με δηλώσεις αξιωματούχων της- λύση συνομοσπονδίας και συνομιλίες μεταξύ δυο κρατών. Δασμούς, θέτουν νόμιμα κράτη και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει η τ/κ πλευρά να στείλει με την απόφαση αυτή. Ότι, δηλαδή, στην Κύπρο έχουμε δυο κράτη, τόνισε.

Σε σχέση με τα όσα είπε ο Ακιντζί για το θέμα αυτό, ο κ. Λιλλήκας επεσήμανε ότι "αυτό το παιχνίδι του καλού και του κακού, το ζήσαμε για δεκαετίες στην άλλη πλευρά. Είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι".

Σε σχέση με την παρουσία ελληνικών F16 στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, ο κ. Λιλλήκας απέδωσε προεκλογική σκοπιμότητα στον Νίκο Αναστασιάδη και συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο αν δεν είχαμε προεδρικές εκλογές σε λίγους μήνες.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες Φαίδωνος, οι οποίες αφορούν σκάνδαλα και πολιτικούς αρχηγούς, ο υποψήφιος Πρόεδρος τόνισε ότι όποιος κατέχει στοιχεία θα πρέπει να τα καταθέτει στις αρμόδιες αρχές για να υπάρξει δίωξη και κάθαρση, όπως απαιτούν και οι πολίτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα