Τρεις χώρες ενώνονται για το Μουντιάλ 2030

Μετά το 1930, η Ουρουγουάη θέλει να φιλοξενήσει ξανά το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας πλέον και δύο ισχυρές χώρες, την Αργεντινή και την Παραγουάη. Τι προέκυψε από τη συνάντηση με τον Τζάνι Ινφαντίνο.Εκατό χρόνια μετά την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ουρουγουάη θέλει και πάλι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στα δικά της γήπεδα. Και αν το 1930 φιλοξένησε μόνη της το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός στον πλανήτη, το 2030 θα έχει και... συμπαίκτες.

Η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Παραγουάη κατέθεσαν κοινή υποψηφιότητα για το Μουντιάλ σε 13 χρόνια από σήμερα, με την πρόταση να

γίνεται από τους προέδρους τους. Ο λόγος γίνεται για τον Αργεντινό Μαουρίσιο Μάκρι, τον Ουρουγουανό Ταμπαρέ Βάσκες και τον Παραγουανό Οράσιο Κάρτες, που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

Σύμφωνα με το πλάνο τους, η Αργεντινή θα διαθέσει οκτώ στάδια, ενώ από την πλευρά τους Ουρουγουάη και Παραγουάη θα "προσφέρουν" από δύο στάδια η κάθε μία.

"Είμαι ευτυχισμένος, είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ, είμαι πολύ συγκινημένος από το γεγονός πως βρίσκομαι σε μία χώρα και μία πόλη που έχει γράψει πολλές από τις πιο μυθικές σελίδες του ποδοσφαίρου", δήλωσε ο Ινφαντίνο μετά τη συνάντηση στο Μπουένος Άιρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα