Λεβέντ:Υποψήφιος της Τουρκίας ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ - Δηλώσεις Αζίζ

Σκληρή κριτική στο ΑΚΕΛ και τον Τουρκοκύπριο υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, άσκησε ο επικεφαλής του κινήματος «Γιασεμί» Σενέρ Λεβέντ.

Ο κ. Λεβέντ ήταν προσκεκλημένος στο κρατικό κανάλι, μαζί με τον επίσης υποψήφιο ευρωβουλευτή του κινήματος «Γιασεμί» Ιμπραχίμ Αζίζ την Τετάρτη (7/5).

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντ, προς το τέλος της συνέντευξης, δήλωσε σύμφωνα με την ελληνική μετάφραση εκ μέρους του κ. Αζίζ: «(…) Αν το ΑΚΕΛ

θα κερδίσει, θέλει να διεκδικήσει μια έδρα με τις ψήφους των Τουρκοκυπρίων, αυτή η ψήφος, για αυτόν τον υποψήφιο (σ.σ. Νιαζί Κιζιλγιουρέκ), σημαίνει ότι είναι υποψήφιος της Τουρκίας».

Και πρόσθεσε ο κ. Λεβέντ: «Το ΑΚΕΛ υποστηρίζεται από τον τηλεοπτικό σταθμό του στρατού κατοχής».

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον κ. Ιμπραχίμ Αζίζ, ζητώντας του συγκεκριμένες διευκρινίσεις επί των όσων σοβαρών ακούστηκαν από τον ραδιοθάλαμο του κρατικού σταθμού.

Ο κ. Αζίζ, αρχικά, ανέφερε ότι η εκπομπή ολοκληρώθηκε χωρίς ο Σενέρ Λεβέντ να καταφέρει να ολοκληρώσει τη σκέψη του επί του ζητήματος.

«Εκείνο που ήθελε να πει ο Σενέρ Λεβέντ είναι ότι ο Νιαζί χρησιμοποιεί το BRT, που είναι το κρατικό κανάλι των κατεχομένων, το οποίο ελέγχεται αυστηρά από τον κατοχικό στρατό», σημείωσε.

Για να προσθέσει ότι δεν μπορεί κάποιος να βγει μπροστά στο μικρόφωνο του BRT χωρίς την έγκριση του στρατού κατοχής, παρόλο που λέγεται ότι ελέγχεται από τη λεγόμενη «κυβέρνηση».

Ο Ιμπραχίμ Αζίζ συνέχισε υποστηρίζοντας ότι το ελεγχόμενο από τον κατοχικό στρατό BRT, επιτρέπει ελεύθερα στον Νιαζί Κιζιλγιουρέκ να πηγαίνει στις εκπομπές του σταθμού και να κάνει προεκλογική εκστρατεία.

Καμία φορά, όμως, το BRT δεν επέτρεψε στον Σενέρ Λεβέντ ή σε άλλο υποψήφιο του «Γιασεμί» να παρουσιαστεί εκεί, όπως τόνισε.

«Άρα, μετατρέπεται ο Νιαζί σε όργανο της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει η πληροφόρηση από τα κατεχόμενα ότι ο Νιαζί χρησιμοποίησε την πρόταση για την τουρκική γλώσσα στην Ε.Ε. για να μαζέψει ψήφους από τους Τουρκοκύπριους εθνικιστές.

Επίσης, υπάρχει και η άποψη, όπως πρόσθεσε, ότι αντί να απειλείται ο Νιαζί από την ΤΜΤ, όπως ισχυρίζεται στις ελεύθερες περιοχές ότι συμβαίνει, προστατεύεται από την ΤΜΤ και τον κατοχικό στρατό.

Μάλιστα, ο κ. Ιμπραχίμ Αζίζ υποστήριξε ότι ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ ουδέποτε καταδίκασε τις επιθέσεις των «Γκρίζων Λύκων» κατά της «Αφρίκα».

Αυτές τις εθνικιστικές ψήφους που θα λάβει ο κ. Κιζιλγιουρέκ, σημείωσε ο κ. Αζίζ, θα τις δώσει στο ΑΚΕΛ.

Γι’ αυτό το ΑΚΕΛ μετατρέπεται σε όργανο των Τούρκων και αυτό ήταν το σκεπτικό της δήλωσης του Σενέρ Λεβέντ, κατέληξε ο κ. Ιμπραχίμ Αζίζ.

Απάντηση στις σχετικές κατηγορίες έδωσε μέσω του Sigmalive ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα