Λετυμπιώτης: Πρόθεση Ολγκίν να υπάρχει μόνιμος συνεργάτης της στην Κύπρο

Στη διάθεση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για δεύτερη και τρίτη συνάντηση, δήλωσε ότι είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την πρώτη του συνάντηση με την κ. Ολγκίν στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «επανέλαβε την ετοιμότητα για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που έχουν διακοπεί, σύμφωνα με τα ψηφίσματα

του Συμβουλίου Ασφαλείας, στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

«Έχουμε επαναλάβει την προσήλωσή μας να προσέλθουμε σ’ αυτή τη νέα περίοδο που ανοίγεται με τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης, με ειλικρινή πολιτική βούληση να συμβάλουμε ωφέλιμα στην επανέναρξη συνομιλιών», είπε ο Εκπρόσωπος.

Όπως σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης, «η κ. Ολγκίν ενημέρωσε τον ΠτΔ για τις συναντήσεις που θα έχει το επόμενο διάστημα και το πρόγραμμά της και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα που μπορούν να γίνουν για επανέναρξη συνομιλιών».

Καταλήγοντας, ερωτηθείς σχετικά ο Εκπρόσωπος υπέδειξε ότι η κ. Ολγκίν είναι ενημερωμένη για όλα τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις στη χώρα μας, ενώ εξέφρασε πρόθεση να υπάρχει μόνιμος συνεργάτης της στην Κύπρο.

«Αν υπάρχει η ίδια βούληση από την άλλη πλευρά, η επανέναρξη διαπραγματεύσεων μπορεί να αρχίσει πολύ γρήγορα», κατέληξε ο κ. Λετυμπιώτης.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Ολγκίν-ΠτΔ: «Όσο λιγότερο μιλάω, τόσο περισσότερο θα δουλεύω»

Keywords
Τυχαία Θέματα