Λεμεσός: Τεράστιος κίνδυνος από ιατρικά απόβλητα

Τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία των πολιτών αλλά πολύ περισσότερο των υπαλλήλων συνεργείων περισυλλογής σκυβάλων εγκυμονεί η ρίψη ιατρικών αποβλήτων στα οικιακά σκουπίδια.

Το επαναλαμβανόμενο γεγονός ανάγκασε το Δήμο Λεμεσού να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η ανεύθυνη αυτή ενέργεια, απαγορεύεται αυστηρά, διότι εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το προσωπικό της περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου και όχι μόνον, καθώς οι ίδιοι κίνδυνοι υπάρχουν και για το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στο Πεντάκωμο, όπου γίνεται χειρωνακτική διαλογή».

Ο

Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι κατά καιρούς υπήρχαν σχετικές καταγγελίες που οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, διαβεβαιώνοντας ότι τα μέλη του τηρούν τις αυστηρές υποδείξεις του Συλλόγου ώστε να διασφαλίζεται η Δημόσια Υγεία.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος «συστήνει στα μέλη του όπως συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες και τις πρόνοιες των σχετικών νομοθεσιών και κανονισμών του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος»

Σύμφωνα με τον Δήμο Λεμεσού, στις περιπτώσεις που εντοπίζονται ιατρικά απόβλητα στα σκουπίδια οι υπηρεσίες του δεν θα τα περισυλλέγουν, ενώ θα λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για προστασία του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και δικαστικών για όσους ευθύνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα