Λεμεσός: Κινδύνευσαν ηλικιωμένοι όταν κατέρρευσε ο τοίχος της κουζίνας τους

Προβλήματα σε σπίτια και καλλιέργειες προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρο το νησί, κυρίως στις επαρχίες Λεμεσού και Αμμοχώστου. 

Στην επαρχία Λεμεσού από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Δραματικές στιγμές βίωσε ζεύγος ηλικιωμένων στα Κάτω Πολεμίδια, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη η οικία τους, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.   

Πρόκειται για την κυρία Ελένη και τον κύριο Ανδρέα Μακεδόνα, οι οποίοι από τη μία στιγμή στην άλλη έμειναν στον δρόμο, αφού ο τοίχος της κουζίνας τους

κατέρρευσε σαν χαρτόκουτο. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 4 και μισή τα ξημερώματα.

Το ζεύγος, είναι πρόσφυγες από τον Κοντεμένο και διέμεναν στην συγκεκριμένη τουρκοκυπριακή κατοικία τα τελευταία 40 χρόνια.

Οι δύο ηλικιωμένοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού ο άντρας είναι καρκινοπαθής και υποστηρίζεται μηχανικά, ενώ, η γυναίκα λαμβάνει αγωγή για αναπνευστικά προβλήματα.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και σε αγροτικές καλλιέργειες στη επαρχία Αμμοχώστου, με τις φυτείες των γεωργών να έχουν πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση.

Παράλληλα, δραματικές στιγμές έζησαν χθες το βράδυ και στα κατεχόμενα, όπου οι πλημμύρες προκάλεσαν κατολισθήσεις βράχων.

Παράλληλα δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους του κατεχόμενου Κορμακίτη όπου χείμαρος παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμα του.

Στο κατεχόμενο χωριό Πάναγρα ποτάμι νερού παρέσυρε όχημα με τον οδηγό να διασώζεται. Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πλημμυρίσει σπίτια, αυλές ενώ, γκρεμίστηκαν και φράχτες.

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν από τις βροχοπτώσεις, είναι κυρίως η κατεχόμενη Κερύνεια, η Μεσαορία και η Αμμόχωστος, όπου το οδικό δίκτυο υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα