Λεμεσός: Ένοχος ο 28χρονος για θανατηφόρο με θύμα 10χρονο- Ο ρόλος ενός βίντεο

Ένοχο έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού 28χρονο οδηγό, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε τον 10χρονο μαθητή, Ανδρέα Παναγιώτου, το μεσημέρι της 14ης Μαρτίου 2017 στην οδό Κωστή Παλαμά στη Μέσα Γειτονιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο 28χρονος κρίθηκε από τον δικαστή ένοχος σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά την κατηγορία της αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, κατά παράβαση του Άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα και η δεύτερη κατηγορία αφορά την οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα.

Μάλιστα, στην απόφαση του δικαστηρίου έγινε

αναφορά σε βίντεο που εξασφάλισε η Τροχαία Λεμεσού, με το οποίο έγινε κατορθωτό να διαφανεί η ταχύτητα του 28χρονου που κτύπησε τον 10χρονο. Ο κατηγορούμενος οδηγούσε με ταχύτητα 91 χλμ αντί 50 χλμ που είναι το όριο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα για πρώτη φορά έγινε αποδεκτή μαρτυρία για την ταχύτητα του οδηγού μέσω βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Η μαρτυρία παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο από τον εμπειρογνώμονα της Τροχαίας Λεμεσού, Αστυφύλακα, Σταύρο Κυριάκου.

Στην απόφαση γίνεται αναφορά και στον εμπειρογνώμονα- μάρτυρα που κατέθεσε από την πλευρά του κατηγορούμενου. «Ο ΜΚ1 επιχείρησε να παραπλανήσει το δικαστήριο παρά να το διαφωτίσει, υποκαθιστώντας μάλιστα τον εαυτό του σε συνήγορο υπεράσπισης διαστρεβλώνοντας με μεθοδικό τρόπο την πραγματικότητα και τη λογική».

Επίσης, στα ευρήματα του Δικαστηρίου σημειώνεται ότι εάν ο κατηγορούμενος κινείτο με ταχύτητα 50 χλμ, διανύοντας όλη την απόσταση των μέτρων μέχρι το σημείο της σύγκρουσης, τότε το παιδί δεν θα μπορούσε να κτυπηθεί.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία: 10χρονο παρασύρθηκε θανάσιμα έξω απ' το σπίτι του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λεμεσός, Ένοχος, 28χρονος, 10χρονο#45,lemesos, enochos, 28chronos, 10chrono#45