Θάνατος 10χρονου Σταύρου: Πέφτει η αυλαία της δίκης δύο γιατρών

Πέφτει η αυλαία της δίκης δύο γιατρών, οι οποίοι κατηγορούνται για τον εξ αμελείας θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά, στις 11 Μαΐου του 2018. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πολίτης», στις 11 Μαΐου ο 10χρονος μαθητής είχε μεταφερθεί από τη μητέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μετά από ατύχημα που είχε στο σχολείο του, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γυμναστικής. 

 Οι δύο γιατροί, ο ένας γενικός γιατρός στο ΤΑΕΠ

του νοσοκομείου και ο άλλος διευθυντής τω ν Πρώτων Βοηθειών, κατηγορούνται ότι δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία του 10χρονου, το κάταγμα κροταφικού οστού που έφερε. 

Οι δύο, αρνήθηκαν ενοχή στην κατηγορία που τους απαγγέλθηκε για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. 

Η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναβλήθηκε για τις 14 Ιανουαρίου, ενώ θα οριστεί νέα ημερομηνία για τις τελικές αγορεύσεις της κατηγορούσας αρχής και της υπεράσπισης. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με βάση τις μαρτυρίες, οι δύο γιατροί εξέτασαν από κοινού τον 10χρονο όταν μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ και διαπίστωσαν τραύμα στην αριστερή κροταφοβρεγματική περιοχή και ότι υπήρχε μικρό κεφαλαιμάτωμα. 

Την ίδια ώρα, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε εξωτερική αιμορραγία ή θλαστικό τραύμα και παρέπεμψαν τον 10χρονο για ακτινογραφία την οποία εξέτασαν οι ίδιοι, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο ακτινολόγος. 

Μετά την εξέταση, έκριναν ότι δεν είχε κάταγμα και του έδωσαν εξιτήριο. 

Ωστόσο, ο 10χρονος μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο με πόνους στο κεφάλι και μειωμένο επίπεδο συνείδησης. 

Μετά από νέες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ανισοκορία με μυδρίαση στην αριστερή πλευρά και μειωμένο επίπεδο γλασκόβης και παραπέμφθηκα για επείγουσα αξονική τομογραφία η οποία κατέδειξε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο. 

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, απεβίωσε κατά τη διάρκειά της. 

Διαβάστε επίσης 

Υπόθεση 10χρονου: Τι ανέφεραν οι γιατροί κατά τη σύλληψη τους

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θάνατος 10χρονου Σταύρου, Πέφτει,thanatos 10chronou stavrou, peftei