Λεφτά μετά και από Brexit ζητά η Κομισιόν από τους Βρετανούς

Οικονομική συνεισφορά σε κοινοτικά προγράμματα ακόμη και μετά από το Brexit ζητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό αποκαλύπτει η Daily Telegraph, σύμφωνα με την οποία το γεγονός αυτό διατυπώθηκε από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ σε συνάντηση με αξιωματούχους των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, πλην Βρετανίας.

Η Κομισιόν φαίνεται πως θεωρεί ότι η Βρετανία θα πρέπει να συνεχίσει να συνεισφέρει οικονομικά σε κοινοτικά προγράμματα

έως το 2023, δηλαδή έως και τέσσερα χρόνια μετά από το Brexit σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα. Στόχος της γράφει η η βρετανική εφημερίδα είναι η κάλυψη μιας χρηματοδοτικής «μαύρης τρύπας» 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στον κοινοτικό προϋπολογισμό, που θα προκύψει από τη βρετανική έξοδο.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να καταβάλλει η Βρετανία το ποσό σε δόσεις από την ημέρα αποχώρησης το 2019 έως το 2023, όταν κορυφώνονται οι χρηματοδοτικές απαιτήσεις του επταετούς κύκλου του κοινοτικού προϋπολογισμού».

Υπενθυμίζεται ότι η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υποσχεθεί στους Βρετανούς ότι η κυβέρνηση θα πάψει να δίνει «τεράστιες εισφορές» στον ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό.

Xθες, αργά το απόγευμα στη (μη αιρετή) Βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο άρχισε η διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της συνθήκης της Λισαβόνας. Η βαρόνη Νάταλι Εβανς, επικεφαλής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος που δεν έχει ωστόσο την πλειοψηφία των εδρών της 876μελούς Βουλής των Λόρδων, κάλεσε το Σώμα να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιούνη και να εγκρίνει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα