Λάβρος κατά Ελεγκτή ο Φυλακτού –«Προκλητικός και ακριβοπληρωμένος»

Ευθεία επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού μέσα από την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Ο κ. Φυλακτού χαρακτήρισε «αυτοκράτορα» τον Γενικό Ελεγκτή και ακριβοπληρωμένο, υποστηρίζοντας ότι έχει «ξεφύγει».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ πρόσθεσε ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ήταν προκλητικός όλο το προηγούμενο διάστημα, και δήλωσε έτοιμος να αντιπαρατεθεί μαζί του δημόσια, με στοιχεία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Φυλακτού υποστήριξε ότι υπάρχουν άνθρωποι από κυβερνητικής πλευράς που δεν επιθυμούν να λυθεί η κρίση στην Παιδεία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε ότι η υπόθεση με την παραίτηση του κ. Σκαλιά αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι ένα λεωφορείο χωρίς οδηγό, το οποίο οδηγείται στον τοίχο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους σημείωσε ότι στον δημόσιο διάλογο γίνονται παράλληλοι μονόλογοι, με τον Γενικού Ελεγκτή να λέει τα δικά του.

Όπως ανέφερε, αντί για την ποιότητα και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, τώρα συζητούμε για τους μισθούς του Γενικού Ελεγκτή σε σύγκριση με την Αγγλία.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η πρόθεση για να κατατεθεί συμβιβαστική πρόταση δεν έγινε πράξη, καθότι διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος.

Ερωτηθείς ποια πλευρά ήταν αυτή που δεν ήταν έτοιμη να αποδεχτεί την πρόθεση να κατατεθεί συμβιβαστική πρόταση από πλευράς γονέων, δεν θέλησε να την αποκαλύψει.

Ο κ. Νικηφόρου εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι, με βάση τη νομοθεσία, οι μαθητές της 1ης και 2ας Λυκείου θα παρακαθίσουν εξετάσεις τον Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα