Πόρισμα Παρασκευόπουλου - «Υπάρχει ασάφεια για τα όρια της εγκληματικότητας και της πολιτικής δράσης» αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΚ

Για το πόρισμα της επιτροπής για τη βία στα ΑΕΙ, υπό τον Νίκο Παρασκευόπουλο, τοποθετήθηκε εκ μέρους της ΕΑΑΚ ο φοιτητής Γιώργος Παπανικολάου στην εκπομπή «Στιγμιότυπα» του Βασίλη Κουφόπουλου.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως στο ίδιο το πόρισμα υπάρχει μια ασάφεια μεταξύ των ορίων της πολιτικής δράσης, όπως π.χ η κατάληψη που αποφασίζει ένας φοιτητικός σύλλογος, και των εγκληματικών-παραβατικών πράξεων, όπως πχ μικροκλοπές, διακίνηση ναρκωτικών κα.

Για

το ζήτημα της εγκληματικότητας, ανέφερε πως υπάρχει μια τεχνητή πόλωση καθώς τα περιστατικά δεν διαφέρουν σε ένταση και ποσότητα από όσα μπορούν να συμβαίνουν σε μια γειτονιά.

Σχετικά με τις καταλήψεις, προσδιόρισε πως υπάρχει η διάκριση μεταξύ των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων και των διάφορων πολιτικών ομάδων όπως λχ στέκια αντιεξουσιαστών που καταλαμβάνουν χώρους του πανεπιστημίου, τονίζοντας πως γίνεται, ωστόσο, σκόπιμα σύγχυση μεταξύ των 2 καταστάσεων ώστε να περιοριστούν οι διεκδικήσεις των φοιτητών.

ΕΑΑΚάσυλοπόρισμα Παρασκευόπουλουβίαανομία
Keywords
Τυχαία Θέματα