Λάτρεις του τζόγου...μαθητές της Κύπρου

Πρωταθλητές σε αλκοόλ και τζόγο οι μαθητές μας ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική.

Τρομάζουν οι αριθμοί υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και τζόγου από μαθητές στην Κύπρο. ο πρωί παρουσιάστηκαν στο Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος ESPAD που αφορά την επικράτηση της χρήσης νόμιμων και παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών ανάμεσα σε μαθητές ηλικίας 15-16

ετών.

Ένα νέο στοιχείο της έρευνας με δυσάρεστα για την Κύπρο αποτελέσματα προστέθηκε φέτος και αφορά στο τζόγο ανάμεσα στους μαθητές.

Τζόγος στους μαθητές:

Εκτός διαδικτύου

αγόρια: 35%

κορίτσια: 11%

Στο διαδίκτυο

Κύπρος: 27%

Υπόλοιπη Ευρώπη: 18%

Στα αγόρια ποσοστό 35% έχει παίξει χρηματικό στοίχημα τους τελευταίους 12 μήνες στο ίντερνετ και στα κορίτσια ποσοστό 11%.

Στα εκτός ίντερνετ παιχνίδια συνολικά βρισκόμαστε στο 27% ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη είναι μόλις στο18%.

Η Ανώτερη προϊστάμενη του τμήματος παρακολούθησης του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά της Κύπρου, Ιωάννα Γιασεμή, εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία που προκαλεί η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ όπως κατέδειξε η έρευνα για τον τελευταίο μήνα, και αφορά την κατανάλωση 5 η περισσότερων ποτών σε μια περίσταση.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στους μαθητές:

Κύπρος: 50%

Υπόλοιπη Ευρώπη: 35%

Κατά τον τελευταίο μήνα ποσοστό 50%των νέων έκανε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ την ίδια ώρα που ο μέσος όρος της Ευρώπης ήταν μόλις 35%.

Η Κύπρος με βάση τα αποτελέσματα κατέχει την τρίτη θέση υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στους μαθητές της Ευρώπης.

Μαυρη πρωτιά κατέχει η Αυστρία και δεύτερη η Δανία.

Όσον αφορά στο κάπνισμα βρισκόμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Κατέχουμε την 18η θέση και στην χρήση κάνναβης ευτυχώς είμαστε σε χαμηλότερα επίπεδα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Βρικόμαστε στην 31η θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα