Λανθασμένη η πρωτοβουλία του ΠτΔ στο Κυπριακό λέει η «Αδούλωτη Κερύνεια»

Το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κινείται λανθασμένα σε σχέση με την πρωτοβουλία του για επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό.

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τον απολογισμό των 100 ημερών της διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη, το Σωματείο χαρακτηρίζει λανθασμένο τον επιδιωκόμενο στόχο, αναφέροντας ότι με το στόχο της λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος βρίσκεται σε αντίθεση με τη λαϊκή βούληση του 2004 στο Δημοψήφισμα.

Προστίθεται ότι επιδιώκεται να συνεχισθεί η ίδια αδιέξοδη πορεία  υπονόμευσης της οντότητας και αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς κανένα άλλο όφελος, ενώ εξυπηρετούνται οι τουρκικές επιδιώξεις στο Κυπριακό.

«Όλα τα δεδομένα και η ψυχρή λογική επιβάλλουν επανατοποθέτηση του Κυπριακού και να ακολουθηθεί νέα αντικατοχική πολιτική, για απελευθέρωση και αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου που παραβιάστηκε το 1974, με διπλωματική δράση την οποία προδιαγράφει ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα