Λακκοτρύπης:Προκαλεί 1 γείτονας,συνεργαζόμαστε με υπόλοιπους

«Παρόλο που προκαλεί την Κύπρο ένας γείτονας, εμείς συνεργαζόμαστε με τους υπόλοιπους και συνεχίζουμε την υλοποίηση του ενεργειακού μας προγράμματος», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις Ταγίπ Ερντογάν ότι θα στείλει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ με στόχο τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος του συνεδρίου «Eastern Mediterranean Gas

Conference», ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε ότι η λίστα των εκπροσώπων εταιρειών και χωρών που συμμετέχουν στο συνέδριο, αποδεικνύουν τη στήριξη που τυγχάνει το ενεργειακό πρόγραμμα της Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που μετέδωσε χθες το ΣΙΓΜΑ ότι ο ίδιος, στην κλειστή συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, στις 12 Φεβρουαρίου, ενημέρωσε τους βουλευτές πως έχουν συμφωνηθεί οι τιμές πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη στην Αίγυπτο, ο κ. Λακκοτρύπης δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την πληροφόρηση, λέγοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις, τόσο σε διακυβερνητικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο» και ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί «να έχουμε σύντομα μια κατάληξη».

Νωρίτερα, σε χαιρετισμό του στο διήμερο συνέδριο «Eastern Mediterranean Gas Conference», που διοργανώνει η εταιρεία «Gulf Publishing Company» στο Χίλτον Παρκ, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη να συνεργαστεί στενά με τις κοινοπραξίες και τις χώρες, «για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στο συνέδριο, απηύθυνε χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής του Διερευνητικού Τομέα της ΕΝΙ Luca Bertelli, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της εταιρείας του στην Κύπρο και τις αισιόδοξες προοπτικές που υπάρχουν για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα