Η Αίγυπτος καταδικάζει την κατάληψη του Αφρίν από Τουρκία

Ο Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών Αχμέντ Αμπού Ζεΐντ κατήγγειλε την κατάληψη της Συριακής πόλης Αφρίν από την Τουρκία, επικαλούμενος τον μαζικό εκτοπισμό των συριακών πολιτών και την παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας.

«Η Αίγυπτος θεωρεί απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας», δήλωσε ο Αμπού Ζεΐντ, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Αhram, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση συνέβαλε στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής

κρίσης στη Συρία.

«Η Αίγυπτος καλεί όλα τα περιφερειακά και διεθνή μέρη να αναλάβουν τον ρόλο τους, για να εξασφαλίσουν τη δέσμευσή τους για στήριξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση και να αποτρέψουν την επιδείνωση της ασφάλειας».

Ο Αμπού Ζεΐντ δήλωσε, επίσης, ότι η Αίγυπτος υποστήριξε μια πολιτική λύση για τη Συρία, που θα διασφάλιζε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως οι Τούρκοι και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός εισήλθαν στο Αφρίν την Κυριακή, μετά από μια εκστρατεία εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (ΥPG) της μαρτυρικής πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα