Λακκοτρύπης στο ΣΙΓΜΑ:Συμφωνία με Τotal στα τεμάχια 7, 2, 3, 8, 9

Συμφωνία με την Total όχι μόνο για το τεμάχιο 7 αλλά και για το 2, 3, 8 και 9 έχει επιτευχθεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε τις «Τομές στα Γεγονότα» στο ΣΙΓΜΑ, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο κ. Λακκοτρύπης, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στις «Τομές» ανέφερε ότι αποτελεί μια συνολική συμφωνία με την Total η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες όταν θα ξεπεραστούν κάποια νομικά σημεία.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα εν λόγω

νομικά σημεία θα ξεπεραστούν, όπως ξεπεράστηκαν και σοβαρότερα σημεία.

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας στάθηκε ιδιαίτερα και στην χρονική περίοδο κατά την οποία επιτυγχάνεται αυτή η συμφωνία.

Όπως τόνισε, αποδεικνύεται ότι οι εταιρείες, παρόλες τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, συνεχίζουν να υλοποιούν τον ενεργειακό σχεδιασμό.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως όσο έχουμε ανακαλύψεις φυσικού αερίου στο μέγεθος του «Γλαύκου» και του τεμαχίου «Καλυψώ», τόσο περισσότερο οι εταιρείες αυτές θα ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εξάλλου, ο υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε ένα εντατικό πρόγραμμα γεωτρήσεων το οποίο θα αρχίσει περί τα τέλη του 2019 αρχές του 2020 και θα έχει διάρκεια 12 – 18 μηνών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται μόνο στην Total και ENI αλλά και σε άλλες εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα