Λαγκάρντ: Απογοήτευση & δέσμευση για συνέχιση προσπαθειών

Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια, όπως απαιτείται, αναφέρει η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, με γραπτή της δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του «Ταμείου» σχετικά με τα ημιτελή αποτελέσματα των προσφάτων συνομιλιών

για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

«Μοιράστηκα μαζί τους την απογοήτευσή μου και υπογράμμισα τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εμπλεκόμαστε με τις ελληνικές αρχές», αναφέρει.

Η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε ξεκάθαρα σημαντικές τις επόμενες ημέρες και χαιρέτισε τις ανακοινώσεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «να κάνουν πλήρη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ. Οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι η ζώνη του ευρώ είναι σήμερα σε ισχυρή θέση να ανταποκριθεί στις εξελίξεις κατά τρόπο έγκαιρο και αποτελεσματικό, όπως απαιτείται»

Διαβεβαιώνοντας ότι το «ταμείο» θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα κι άλλες χώρες της περιοχής, η κ. Λαγκάρντ συνεχίζει να πιστεύει ότι απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση «για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τις κατάλληλες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις να υποστηρίζονται από την κατάλληλη χρηματοδότηση και μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Καταλήγοντας, η Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζει την ετοιμότητα του ΔΝΤ να συνεχίσει να επιδιώκει αυτή την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους του.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα