Λαμπαδηφορία Αστυνομίας για στήριξη των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, η εκκίνηση της τριήμερης λαμπαδηφορίας του σωματείου «Cyprus Police Torch Run», για στήριξη των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας Κύπρου, η εκκίνηση της λαμπαδηφορίας έγινε στην παρουσία του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας, Δημήτρη Δημητρίου, της Διευθύντριας του Γραφείου της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας

Τάξης, Νίκης Σανταμά, και της Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας των Ειδικών Ολυμπιακών, Μαρίας Βασιλειάδου.

Προστίθεται ότι, οι σκοποί και οι επιδιώξεις του σωματείου «Cyprus Police Torch Run», είναι η προώθηση, ανάπτυξη και υποστήριξη των σκοπών των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, η συλλογή χρημάτων για υποστήριξη των αθλητών και η διοργάνωση λαμπαδηφοριών, μέσω των οποίων συλλέγονται χρήματα για τον σκοπό αυτό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου μιλώντας στο ΚΥΠΕ, δήλωσε ότι η Αστυνομία Κύπρου ως μέλος του διεθνούς συνδέσμου «Law Enforcement Torch Run For Special Olympics» έχει εγγράψει από το 1997 το φιλανθρωπικό σωματείο «Cyprus Police Torch Run», η ίδρυση του οποίου εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής και ανθρωπιστικής αποστολής του αστυνομικού σώματος, με κύριο στόχο την υποστήριξη της Κυπριακής Ομοσπονδίας των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου και τη στήριξη των ατόμων με νοητικές και κινητικές αναπηρίες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, οι λαμπαδηδρόμοι αστυνομικοί του σωματείου συμμετέχουν για να μεταφερθεί η φλόγα της ελπίδας σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Πρόσθεσε ότι, η διαδρομή ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την προώθηση των στόχων της ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι φετινές εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφης Δράκου και την υψηλή προστασία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Εκκίνηση τριήμερης λαμπαδηφορίας του σωματείου «Cyprus Police Torch Run». https://t.co/TFok7aR66i. #cyprus. pic.twitter.com/Ng2K18o6S7

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) October 18, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα