Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Η αποτίμηση του άτυπου γεύματος στη Νέα Υόρκη

Για το άτυπο γεύμα Αναστασιάδη-Τατάρ-Γκουτέρες που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Νέα Υόρκη, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος. 

Όπως ανέφερε, ο κ. Γκουτέρες είπε κατά την διάρκεια του γεύματος πως θα διορίσει ειδικό απεσταλμένο και εξήγησε και τους λόγους. 

Ο κατοχικός ηγέτης στην αρχή έφερε ενστάσεις, ωστόσο, στην πορεία συμφώνησε, είπε, σημειώνοντας πως διαφαίνεται από την ενημέρωση που έχει η Λευκωσία ότι τελικά υπαναχώρησε.  

Ανέφερε

πως ο ειδικός απεσταλμένος, όπως εξήγησε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, λαμβάνει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα αναφέρεται σε αυτό. 

Αποτιμώντας το γεύμα, σημείωσε πως και οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις απόψεις τους και καταγράφηκαν οι διαφωνίες, ωστόσο, ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου θα είναι μια θετική εξέλιξη του γεύματος. 

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι δεν υπήρχε σταθερή γραμμή, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε πως όλες οι προσπάθειες στοχεύουν στην επανέναρξη του διαλόγου στην βάση όσων προβλέπουν τα ψηφίσματα και σε μια λύση ΔΔΟ. 

Διαβάστε επίσης 

Ο Τατάρ δέχτηκε στο γεύμα διορισμό ειδικού απεσταλμένου και μετά υπαναχώρησε

Keywords
Τυχαία Θέματα