Κυρίαρχος στην κόντρα με τον Σφαιρόπουλο ο Πασκουάλ

O Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να κάνει το 2Χ2 στα ντέρμπι «αιωνίων» στο ξεκίνημα της σεζόν 2017-18, σε όλες τις διοργανώσεις. Η αρχή έγινε στις 8 Οκτωβρίου, όταν οι «πράσινοι» κατάφεραν να επικρατήσουν με 71-68 στο -άδειο, λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ. Η δεύτερη νίκη ήρθε με ακόμα πιο επιβλητικό τρόπο, καθώς για την έκτη αγωνιστική της Euroleague το «τριφύλλι» επικράτησε με 70-62 μέσα

στο φαληρικό στάδιο.

Ο Τσάβι Πασκουάλ, έκανε... διπλό ματ στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, έχοντας καταφέρει να «χτίσει» το δικό του σερί απέναντι στον προπονητή του Ολυμπιακού. Είναι χαρακτηριστικό πως μαζί με τη νίκη στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17 (51-66) ο Καταλανός προπονητής μετρά τρία συνεχόμενα «διπλά» στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού.

Οι δύο ομάδες, μάλιστα, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο έχουν αναμετρηθεί 11 φορές σε όλες τις διοργανώσεις! Η υπεροχή του Πασκουάλ είναι ξεκάθαρη έναντι του Σφαιρόπουλου, καθώς μετρά 7 νίκες (με τέσσερα «διπλά»), έναντι μόλις 4 του Σφαιρόπουλου, με 1 «διπλό». Αυτό, μάλιστα, ήρθε στην πρώτη κόντρα των δύο προπονητών.

Στις 18 Νοεμβρίου του 2016 ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 79-77, μέσα στο ΟΑΚΑ, χάρη στη συνεργασία Σπανούλη-Πρίντεζη, στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Στην δεύτερη κόντρα των δύο προπονητών, στις 6 Ιανουαρίου του 2017, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μία ακόμα νίκη, στο ΣΕΦ, με 77-69 έναντι του «αιωνίου» αντιπάλου, κάνοντας το 2Χ2 στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για την Euroleague.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να φύγει νικητής από το φαληρικό γήπεδο. Οι «πράσινοι» στις 16 Ιανουαρίου επικράτησαν με 77-67, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό. Λίγο αργότερα, στις 30 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός επικρατούσε και στο ΟΑΚΑ, του «αιωνίου» αντιπάλου του με 72-59.

Οι δύο ομάδες, εν συνεχεία, συναντήθηκαν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Εκεί οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο, με 3-2 νίκες και χάρη στο επιβλητικό 66-51 του πέμπτου τελικού. Μέχρι εκείνο το σημείο το κοντέρ είχε γράψει: Σφαιρόπουλος 4 νίκες, Πασκουάλ 5 νίκες, με τον Καταλανό προπονητή να μετρά πλέον 7 νίκες έναντι του αντιπάλου του, σε 11 παιχνίδια που έχουν τεθεί αντιμέτωποι ως ώρας.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τα μέχρι ώρας αποτελέσματα της κόντρας Σφαιρόπουλου-Πασκουάλ:

Πρωτάθλημα:

Σφαιρόπουλος: 2 νίκες

Πασκουάλ: 5 νίκες

Κύπελλο Ελλάδος

Σφαιρόπουλος: -

Πασκουάλ 1 νίκη

Euroleague:

Σφαιρόπουλος: 2 νίκες

Πασκουάλ: 1 νίκη

Σύνολο

Σφαιρόπουλος: 4 νίκες

Πασκουάλ: 7 νίκες

Keywords
Τυχαία Θέματα