Από την... χλιδή του ΝΒΑ στην χρεωκοπία ! (pics)

Όταν πληρώνεσαι αδρά για να παίζεις μπάσκετ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, πολλές φορές χάνεις τον έλεγχο των επιλογών σου. Αρκετοί παλιοί παίκτες του ΝΒΑ πήραν τόσα πολλά χρήματα από την καριέρα τους στο μπάσκετ, όμως κατάφεραν να τα χάσουν όλα!

Μέσα σε λίγα χρόνια από τη… χλιδή του ΝΒΑ βρέθηκαν στην χρεωκοπία.

Έμειναν με τις αναμνήσεις της παλιάς άνετης ζωής, αφού πλέον ο τραπεζικοί τους λογαριασμoί είναι άδειοι ή έγιναν για κάποια στιγμή της ζωής τους. Όταν δεν ξέρεις πω να διαχειριστείς τα χρήματα που βγάζεις, μπορείς να κάνεις αρκετά λάθη που θα σε οδηγήσουν μαθηματικά στην καταστροφή. Οι κύριοι αυτοί της λίστας… πλήρωσαν πολύ ακριβά την αδυναμία τους να χρησιμοποιήσουν σωστά τα κερδισμένα με… ιδρώτα χρήματα τους από την νέα μπασκετική τους σταδιοδρομία. Δεν θέλει και πολύ να μετατραπείς από εκατομμυριούχος σε άφραγκος.

10. KENNY ANDERSON

Έσοδα στην καριέρα του: 63.4 εκατομμύρια δολάρια

Έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, έβγαλε πολλά λεφτά, όμως η φήμη τον θάμπωσε. Αγόρασε έξι αυτοκίνητα, μια έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς, ενώ προσέλαβε νταντάδες για κάθε ένα από τα 7 παιδιά του. Το διαζύγιο με την πρώην γυναίκα του, του… κόστισε ακριβά. Η κακοδιαχείριση τον κατέστρεψε οικονομικά, όμως τουλάχιστον έχει ένα σπίτι για να ζει. Μάλιστα θέλει να βοηθήσει άλλους παίκτες να μην κάνουν το ίδιο, γυρίζοντας ένα ντοκιμαντέρ με τις καλές και τις κακές στιγμές της ζωής του.

9. RICK MAHORN

Έσοδα στην καριέρα του: 7.6 εκατομμύρια δολάρια

Αποτέλεσε μέλος των Πίστονς του 1990 (γνωστοί και ως bad boys), οι οποίοι πήραν το πρωτάθλημα. Θέλησε να κάνει… ανοίγματα σε διάφορα σημεία του Ντιτρόιτ, όμως αυτή η επιλογή του τον οδήγησε να πουλήσει το δαχτυλίδι του, αφού χρεωκόπησε το 2010. Ένας παίκτης που δεν μπόρεσε να σώσει τον εαυτό του από την χρεωκοπία. Έπιασε πάτο, όμως είχε το σθένος να πατήσει και πάλι στα πόδια του. Προπόνησε ομάδα στο WNBA, βρήκε δουλειά σε ραδιόφωνο του Ντιτρόιτ, ενώ κατέληξε να είναι αναλυτής των αγώνων των Πίστονς σε ραδιοφωνική εκπομπή.

8. EDDY CURRY

Έσοδα στην καριέρα του: 70 εκατομμύρια δολάρια

Ήταν νούμερο 4 στο draft του 2001 από τους Μπούλς. Παρόλο που έβγαλε 70 εκατ. Δολάρια στην καριέρα του, δεν γλίτωσε την οικονομική καταστροφή. Αγόρασε 12 αυτοκίνητα στους φίλους και την οικογένεια του, ενώ έκανε πολλές άλλες σπατάλες. Αναγκάστηκε να πάρει δάνειο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση του. Είναι ομιλητής σε διάφορε διαλέξεις και βοηθάει νεαρούς αθλητές να αποφύγουν τα λάθη που έκανε ο ίδιος στην καριέρα του. Έχει πει πως μετάνιωσε για το γεγονός πως δεν πήγε στο κολλέγιο, κάτι που τον έκανε αρκετά ανώριμο και δεν τον άφησε να αναπτυχθεί ομαλά.

7. JASON CAFFEY

Έσοδα στην καριέρα του: 34 εκατομμύρια δολάρια

Έβγαλε πολλά χρήματα, όμως κατάφερε να τα ξοδέψει όλα. Έχει 10 παιδιά από 8 διαφορετικές μητέρες. Το 2007 συνελήφθη, αφού απέτυχε να συνδράμει οικονομικά στα παιδιά του, βοηθώντας τις πρώην γυναίκες του. Ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεφύγει από τις υποχρεώσεις του παρελθόντος. Δουλεύει οπουδήποτε για να τα βγάλει πέρα.

6. ANTOINE WALKER

Έσοδα στην καριέρα του: 108 εκατομμύρια δολάρια

Δεν κάνουν φτερά εύκολα τόσα χρήματα. Ο Αντουάν όμως χρησιμοποίησε τα 70 εξ αυτών για να βοηθήσει την οικογένεια του και τους φίλους του. Στην κατοχή του ήταν δυο Bentleys, 2 Mercedes, 2 Range Rover, 1 Cadillac και 1 Hummer. Mεγάλο ήταν και το πάθος του για τον τζόγο στον οποίο έχασε περίπου 700.000 δολάρια. Το 2009 τον συνέλαβαν στο καζίνο του Λας Βέγκας για πληρωμή για πλαστές επιταγές. Έχει εμφανιστεί σε πολλά ντοκιμαντέρ που περιγράφει την μετάβαση από την οικονομική ευρωστεία στην… κατάρρευση! Ο εθισμός του σε πολλές μικρές απολαύσεις της ζωής τον… κατέστρεψε.

5. LATRELL SPREWELL

Έσοδα στην καριέρα του: 97 εκατομμύρια δολάρια

Προβληματικός χαρακτήρας στα όρια της τρέλας, όμως σπουδαία πάστα παίκτη. Ο Σπρίουελ αναγκάστηκε να βάλει σε υποθήκη τις 2 πολυτελέστατες επαύλεις του, αλλά και το γιοτ του. Μπορεί να έβγαλε κοντά στα 100 εκ. δολάρια, όμως ο τρόπος ζωής δεν ήταν ο ενδεδειγμένος για να τα αξιοποιήσει σωστά. Φημολογείται πως την περασμένη σεζόν, πληρώθηκε από τον ιδιοκτήτη των Νικς, Τζέιμς Ντόλαν για να παριστάνει τον φίλο του σε ένα ματς της ομάδας. Φυσικά τα προβλήματα του με τον νόμο δεν ξεχνιούνται

4. DENNIS RODMAN

Έσοδα στην καριέρα του: 26.9 εκατομμύρια δολάρια

Δυσκολευόταν ακόμα και να πληρώσει τους λογαριασμούς. Το… κακό παιδί του Σικάγο δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαχειριστεί χρήματα και περιουσία. Το «σκουλήκι» του ΝΒΑ χρωστά περίπου 810.000 δολάρια, κάτι που δεν τον αφήνει να ζει στο ένδοξο παρελθόν. Εξέφρασε ανοικτά την προτίμηση του στην εκλογή Τραμπ, ενώ είναι φίλος του ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν

3. SCOTTIE PIPPEN

Έσοδα στην καριέρα του: 109 εκατομμύρια δολάρια

Ήταν το alter ego του Τζόρνταν, ο… διόσκουρος του που δεν έκατσε φρόνιμος ποτέ τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Αγόρασε ένα τζετ 4 εκατ. Δολαρίων το οποίο δεν λειτουργούσε. Ξοδεψέ μεγάλα ποσά σε επενδύσεις, αλλά και διαφημίσεις. Τωρά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αφού πέτυχε την απαλλαγή της πρώην γυναίκας του από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Ο Ινδιανός δεν πρόσεξε, ήταν σπάταλος και οι επιλογές του δεν του βγήκαν σε καλό.

2. VIN BAKER

Έσοδα στην καριέρα του: 97.3 εκατομμύρια δολάρια

Η καριέρα του τελείωσε το 2007 μετά από 13 χρόνια στο ΝΒΑ. Έχασε όλη την περιουσία του σε κακές επενδύσεις και έφτασε στην χρεωκοπία. Το 2007 είχε πολλά προβλήματα με τον εθισμό του στο ποτό. Η καταστροφή του, τον έκανε να αναθεωρήσει και να δει αλλιώς την ζωή. Στάθηκε στα πόδια του και έγινε μπασκετικός αναλυτής σε αμερικανικό δίκτυο, ενώ διατηρεί γνωστή αλυσίδα καφετεριών.

1. ALLEN IVERSON

Έσοδα στην καριέρα του: 154 εκατομμύρια δολάρια.

Ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες όλων των εποχών. Τέτοιοι παίκτες σπάνια εμφανίζονται και κάνουν πιο πλούσιο το άθλημα. Ο Answer δεν είχε την απάντηση στους κινδύνους που έκρυβε η ζωή μιας διασημότητας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε δικαστήριο για το διαζύγιο του το 2012, τράβηξε έξω τις τσέπες από το παντελόνι του, λέγοντας πως δεν είχε χρήματα ούτε για ένα burger. Εθισμένος στον τζόγο και στο αλκοόλ, ξόδεψε όλα τα λεφτά που ξόδεψε όλα τα λεπτά που κέρδισε με κόπο στην καριέρα του. Το τεράστιο για την εποχή συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη Reebok του πρόσθεσε βάρος, το οποίο τον έπνιξε. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα χρήματα που του χάρισε το μπάσκετ. Προσπαθεί πλέον να παίξει στα 3οn3 της Βig 3 και του Ice Cube για να μαζέψει κάποια λεφτά που χρειάζεται.

πηγή: the sportster

Keywords
Τυχαία Θέματα