Κυριακίδου: Μεγάλο προνόμιο και ευθύνη η Προεδρία της ΚΣΣΕ

Ένα μεγάλο προνόμιο, τιμή, καθώς επίσης και τεράστια ευθύνη, αποτέλεσε η Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), όπως δήλωσε η απερχόμενη Πρόεδρος της Συνέλευσης Στέλλα Κυριακίδου.

Σήμερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, άρχισαν στο Στρασβούργο οι εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2018 της ΚΣΣΕ, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές

για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Συνέλευσης, αξίωμα στο οποίο αναδείχθηκε, άνευ ανθυποψηφίου, ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Ιταλός βουλευτής Michele Nicoletti.

Σε ομιλία της, κατά την τελετή παράδοσης και αφού συνεχάρη θερμά τον νέο Πρόεδρο της ΚΣΣΕ για την εκλογή του, η κα Κυριακίδου είπε πως ως μέλη αυτού του οργανισμού, «καλούμαστε να αφήνουμε κατά μέρος τις προσωπικές ή άλλες ατζέντες και κίνητρα και να εργαζόμαστε ακούραστα και στον μέγιστο δυνατό βαθμό για να προωθούμε τις αρχές και αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Είμαστε εδώ, πρόσθεσε η κα Κυριακίδου, για να κτίζουμε γέφυρες μεταξύ διαφορετικών απόψεων και να λειτουργούμε σε κλίμα συναίνεσης, διαφάνειας, ηρεμίας και με αξιοπιστία. Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως ο νέος Πρόεδρος της ΚΣΣΕ θα συνεχίσει το έργο της επίτευξης των στόχων της Συνέλευσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην προώθηση και τον σεβασμό των αρχών και αξίων της ΚΣΣΕ, οι οποίες, όπως τόνισε, εδράζονται στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των ανθρώπων, στη διατήρηση της έννομης τάξης και στην προάσπιση της δημοκρατίας.

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο κ. Nicoletti, αφού ευχαρίστησε την κα Κυριακίδου για το αξιοθαύμαστο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια της θητείας της, προωθώντας την ενότητα, τον αλληλοσεβασμό, τη συναίνεση και την αξιοπιστία, τόνισε πως θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο την ενότητα, τον αλληλοσεβασμό και την προώθηση των αρχών και αξίων πάνω στις οποίες στηρίζεται η ίδια η ύπαρξη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα