Κυριακίδου: Να προστατεύσουμε το ανήλικο παιδί

Την άποψη ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν προστάτευσε τον ανήλικο του οποίου οι γονείς βρέθηκαν δολοφονημένοι εντός της οικίας τους στον Στρόβολο τα ξημερώματα της Πέμπτης, εξέφρασε η Πρόεδρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Στέλλα Κυριακίδου.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του SIGMA, η κα Κυριακίδου ανέφερε ότι από την στιγμή που δημοσιεύτηκε το περιστατικό, τα προσωπικά δεδομένα του ανήλικου δεν έχουν τύχει σεβασμού, ενώ πολλά από τα δεδομένα της οικογένειας έχουν

αδικαιολόγητα δει το φως της δημοσιότητας.

Στην παρατήρηση ότι το Συγκρότημα ΔΙΑΣ μεταδίδει προσεκτικά και με σεβασμό την πληροφόρηση που προκύπτει από τις έρευνες, η κα Κυριακίδου συμφώνησε και ανέφερε ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος.

Διαβάστε επίσης: Τα ερωτήματα του διπλού φονικού- Πού εστιάζονται οι έρευνες

Τόνισε δε ότι κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής, ωστόσο ό,τι κι αν έχει συμβεί, θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ανήλικο παιδί, καλώντας άπαντες να αναμένουν τις έρευνες των Αρχών προκειμένου να εξάγουν και να μεταδώσουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τα γεγονότα.

Επίσης σημείωσε ότι η τραγική ιστορία έχει αναστατώσει ένα ολόκληρο σχολείο και μια μεγάλη ομάδα μαθητών, προσθέτοντας ότι όλοι βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη και οδυνηρή κατάσταση.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι έχει ήδη συσταθεί σχετική επιστημονική ομάδα που χειρίζεται το θέμα και στηρίζει τον ανήλικο, αποτελούμενη από τις κοινωνικές υπηρεσίες, την αστυνομία και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα