Κύπρος Μιχαηλίδης: Πού θα με βρει η επόμενη μέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο απερχόμενος Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος μίλησε για την πορεία του στο αξίωμα του Αρχηγού αλλά και για την επόμενη μέρα μετά την αφυπηρέτηση του.

 Διαβάστε επίσης: Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πολιτικοποίησης του ο Κύπρος Μιχαηλιδης

Αρχικά ο Αρχηγός της Αστυνομία ανέφερε ότι φεύγει με πλήρης ικανοποίηση από εμπειρίες καθώς και υγιής, ενώ ευχαρίστησε τους συναδέλφους τους και όσους συνεργάστηκε

μέσα σε αυτά τα 43 χρόνια στην Αστυνομία.

Επισήμανε ότι η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του ήταν η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, καθώς κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του κύπριου πολίτη προς το πρόσωπο της Αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι μετά από την συγκεκριμένη υπόθεση είχε ως καθήκον να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να ανυψώσει το ηθικό της Κυπριακής Αστυνομίας.

Τόνισε ότι ο κύπριος πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής και αυτό το λένε η Γενικός Γραμματέας της Interpol, ο Γενικός Γραμματέας της Europol αλλά φαίνεται και μέσα από τα ψηλά ποσοστά αποδοχής που καταγράφει η Αστυνομία από τον κόσμο. «Είμαστε μια ασφαλής χώρα. Δεν υπάρχει σε καμία χώρα η εξάλειψη της εγκληματικότητας», συμπλήρωσε.

Ο κύριος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στα ναρκωτικά, τονίζοντας ότι είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος γιατί από εκεί ξεκινά και το οργανωμένο έγκλημά, ενώ επεκτείνεται και στην οδική κυκλοφορία καθώς είναι πολλά τα περιστατικά τα οποία οδηγοί, οδηγούν υπό την επήρεια ουσιών.

Ο απερχόμενος Αρχηγός της Αστυνομία μίλησε και για το που θα τον βρει η επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι εν όψει του καλοκαιριού θα ξεκουραστεί. Από εκεί και πέρα πρόσθεσε ότι θα ήταν αδιανόητο ένα πρόσωπο το οποίο κατείχε την θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας να παραμείνει αδρανής και αποστασιοποιημένος χωρίς να σκέφτεται το καλό της πατρίδα τους.

Πρόσθεσε ότι ως Αρχηγός δεν επέτρεψε να εμπλακούν τα κομματικά στην καριέρα του. «Θα παραμείνω ενεργός πολίτης και όπου μπορώ θα παρέχω την βοήθεια μου», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα