Οι πρώτες αντιδράσεις των νέων Υπουργών – Τα χαμόγελα και οι υποσχέσεις (vid)

Με χαμόγελα, ευγνωμοσύνη και υποσχέσεις να μην διαψεύσουν τις προσδοκίες του Προέδρου Αναστασιάδη, αντέδρασαν στο άκουσμα των ονομάτων τους για το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα οι νέοι υπουργοί και ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Το κομβικό χαρτοφυλάκιο της Άμυνας αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο ο Χαράλαμπος Πετρίδης, υποσχόμενος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

 «Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω αυτό το χαρτοφυλάκιο. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ευελπιστώ ότι με τα νέα

μου καθήκοντα, τα οποία αποτελούν μια δύσκολη θεωρώ νέα πορεία, θα πράξω ό,τι έχω πράξει μέχρι σήμερα», ανέφερε ο Χαράλαμπος Πετρίδης. 

Ο νέος Υπουργός Άμυνας κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα με ημι-υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge Αγγλίας, στοn κλάδο διαχείριση γης και χρηματοοικονομικών, καθώς και Bachelor Degree με άριστα στον κλάδο Διαχείρισης και εκτίμησης Γης. Είναι εκλεγμένος Δήμαρχος Αγλαντζιάς για την περίοδο 2017- 2021. Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης.

Ως πρόκληση αντιμετωπίζει την αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου της η Νατάσα Πειλήδου, που παραδίδει το υφυπουργείο Ναυτιλίας στον τεχνοκράτη Βασίλη Δημητριάδη.

 «Η πρώτη αντίδραση είναι τεράστια ευγνωμοσύνη προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μου έχει δείξει εμπιστοσύνη και έχει κάνει αυτή την τιμή. Σίγουρα οι προκλήσεις είναι πολλές. Οι προκλήσεις στην ΑΟΖ είναι ιδιαίτερα έντονες αυτή την περίοδο, όπως επίσης και πολλά άλλα θέματα, τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλες τις πτυχές του χαρτοφυλακίου. Είναι όμως μια πρόκληση, η οποία από πλευράς μου είναι καλοδεχούμενη και προτίθεμαι να δουλέψω πολύ σκληρά», ανέφερε. 

Η νέα Υπουργός Ενέργειας διετέλεσε Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων από τον Απρίλιο 2016.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με άριστα στην Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία.

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία πέραν των δεκαπέντε ετών στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές και άλλες εταιρείες στους τομείς των χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών, της ενέργειας, της ανάπτυξης γης, της ναυτιλίας και των προϊόντων ταχείας κατανάλωσης. 

Διαφύλαξη του κράτους δικαίου, ο πρώτος στόχος της νέας Υπουργού Δικαιοσύνης, νομικού Εμιλυς Γιολίτη.

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη και τον φίλο Γιώργο Σαββίδη για το σημαντικό έργο που παραδίδει. Προτεραιότητα μου να αναζητήσω τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για ένα ισχυρό κράτος Δικαίου, όπου οι πολίτες θα νιώθουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια», ανέφερε σε ανάρτησή της.

Η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι Συνεταίρος του δικηγορικού γραφείου Αριστοδήμου, Λοιζίδης, Γιολίτης ΔΕΠΕ και είναι επικεφαλής για θέματα εταιρικού δικαίου, ανταγωνισμού και φορολογίας του ομίλου Harneys. Κατατάσσεται ως κορυφαία δικηγόρος από το ‘Chambers Global’, καθώς και ως ηγέτης στον τομέα της από την ‘Citywealth Leaders List’.

Η κα Γιολίτη έχει συμπεριληφθεί κατ' επανάληψη στην λίστα της Citywealth IFC Power Women Top 100.

Ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε για την απόφαση του Προέδρου ο τεχνοκράτης νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα και εννοείται θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του Προέδρου. Βρίσκομαι στον τομέα εδώ και 22 χρόνια από διάφορα καθήκοντα, πόστα και λειτουργήματα. Προσπάθειά μου ήταν να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις ενός πολύ δυναμικού τομέα, όπως είναι η ναυτιλία», ανέφερε. 

Ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και στην συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό στην Διοικητική Επιστήμη. Από το 2004 έως το 2008 υπηρέτησε ως Ναυτιλιακός Σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ.  

Την περίοδο 2009-2013 διετέλεσε Επικεφαλής του Κλιμακίου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Μεταφορών.

Από το 2013, εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εθνικός εμπειρογνώμονας.

Από το 2015 εργάζεται στην ΓΔ Μεταφορών και Κινητικότητας συντονίζοντας την αναθεώρηση και επικαιροποίηση της ναυτιλιακής πολιτικής της ΕΕ καθώς και τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ στο τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Ουδείς εκ των νέων Υπουργών έχει ευθεία κομματική σχέση.

Διαβάστε επίσης 

Αυτά είναι τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΩΤΟ)

Το βιογραφικό της νέας Υπουργού Δικαιοσύνης, Έμιλυς Γιολίτη

Το who is who της νέας Υπουργού Ενέργειας, Νατάσας Πηλείδου

Αυτός είναι ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης

Το who is who του νέου Υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα