Κύπρος: Κοινό μυστικό τα κατά παραγγελία πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κοινό μυστικό είναι και στην Κύπρο πλέον η κυκλοφορία πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Για κάποιες χώρες το γεγονός αυτό δεν αποτελεί είδηση αφού εδώ και μήνες οι Αρχές διαφόρων χωρών είναι αντιμέτωπες και με αυτή την απειλή. Ήδη τις προηγούμενες βδομάδες έγινε γνωστό ότι η Μόσχα είχε κατακλυστεί από πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μόλις χθες η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μια εργαζόμενη στον τομέα υγείας στην περιφέρεια Καλίνινγκραντ για φερόμενη πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Η

Μόσχα και αρκετές ρωσικές περιφέρειες έχουν καταφύγει σε αυστηρά μέτρα για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τη διατήρηση ορισμένων θέσεων εργασίας. Τα μέτρα έχουν οδηγήσει ορισμένους ανθρώπους σε μια διαδικτυακή μαύρη αγορά για την απόκτηση πιστοποιητικών εμβολιασμού, σύμφωνα με αρχές στη Μόσχα που τονίζουν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Τι γίνεται στην Κύπρο

Πληροφορίες του SigmaLive πάντως «θέλουν» πολίτες να λαμβάνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ δεν έχουν κάνει καμιά δόση εμβολίου. Αυτό σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες γίνεται κατόπιν συνεννόησης με προσωπικό γιατρό ο οποίος εκδίδει το πιστοποιητικό.

Βέβαια η «πράξη» δεν γίνεται με το αζημίωτο αφού οι τιμές κυμαίνονται από 600 ευρώ και άνω. Ο γιατρός αφού συνεννοηθεί με τον «πελάτη» του εκδίδει το πιστοποιητικό αφού νωρίτερα έχει φροντίσει να καταστρέψει τη δόση εμβολίου.

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμός για την έξαρση κρουσμάτων-Συνεδριάζει η ΣΕΕΤι ισχύει για κρούσματα και επαφές-Οι οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας
Keywords
Τυχαία Θέματα