Κύπρος - Ιορδανία σε κοινή γραμμή πλεύσης

Την κοινή γραμμή πλεύσης των δυο χωρών, Κύπρου και Ιορδανίας, σε θέματα τρομοκρατίας, ασφάλειας, ενεργειακών καθώς και σταθερότητας στην περιοχή επανέλαβαν από το Προεδρικό οι Νίκος Αναστασιάδης και Βασιλιάς Ιορδανίας.

Οι δυο άντρες δεν προέβησαν σε επίσημες δηλώσεις, παρά μόνο σε χαιρετιστήριες ομιλίες στο εσωτερικό του προεδρικού μεγάρου, λίγο πριν από το επίσημο γεύμα που παρέθεσε η προεδρία

στον Βασιλιά Αμπντάλα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε τους κοινούς στόχους για ειρήνη και σταθερότητα, που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή. Η Ιορδανία, ανέφερε ο ΠτΔ, υπήρξε θύμα τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών επιθέσεων, εντούτοις όμως προσφέρει καταφύγιο σε 1.3 εκατομμύρια προσφύγων.

Η Κύπρος ως φίλος και εταίρος θα συνεχίζει να στηρίζει την Ιορδανία, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Και οι δυο χώρες επανέλαβε, πρέπει να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή ειρήνης.


Ο ΠτΔ διαβεβαίωσε εκ νέου τη στήριξη της συνεργασίας με την Ιορδανία, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λαού της Κύπρου προς την Ιορδανία και εξήρε τις προσπάθειες για εξεύρεση μιας λύσης του παλαιστινιακού προβλήματος.

Στην αντιφώνησή του, ο Βασιλιάς Αμπντάλα, ευχαρίστησε εκ μέρους του λαού της Ιορδανίας την ΚΔ για την πρόσκληση και εξέφρασε την περηφάνια του για τις σχέσεις των δυο χωρών.

"Μας δένουν οι προκλήσεις στην περιοχή και για αυτό προσβλέπουμε στο μέλλον με καθαρότητα. Η Κύπρος είναι ένας σταθερός εταίρος για εμάς", ανέφερε.

Η Κύπρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την Ιορδανία στην ΕΕ, σημείωσε ο Βασιλιάς Αμπντάλα. "Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, δεν είμαστε αφελής. Η Κύπρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία συμφιλίωσης στο παλαιστινιακό", υπογράμμισε.

"Πάντα θα έχετε τη στήριξή μας σχετικά με το κυπριακό. Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ με τους συναδέλφους μου. Εύχομαι σε εσάς και στην οικογένειά σας και στον λαό της Κύπρου τα καλύτερα", είπε κλείνοντας ο Βασιλιάς της Ιορδανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα