Κυπριακοί φορείς συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST

Έξι από τις 25 προτάσεις για τη δημιουργία νέων δράσεων που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST περιλαμβάνουν κυπριακούς φορείς, σύμφωνα με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Πρόγραμμα COST έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πλαίσια για ερευνητική συνεργασία στην Ευρώπη, καθώς χρηματοδοτεί τα έξοδα συντονισμού και διαχείρισης Ερευνητικών Δικτύων.

Στο Πρόγραμμα COST συμμετέχουν συνολικά τριάντα έξι χώρες.

Όπως δήλωσε η Προϊσταμένη του Τομέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

και Διεθνούς συνεργασίας του ΙΠΕ Δρ. Καλυψώ Σέπου, «τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο, κάτι που υποδηλοί τις πολυδιάστατες δυνατότητες της ερευνητικής κοινότητας».

Το ΙΠΕ, συμπλήρωσε, έχει «αναλάβει τον συντονισμό του Προγράμματος στην Κύπρο, προωθώντας και ενδυναμώνοντας τη συμμετοχή της Κύπρου, στις Δράσεις του Προγράμματος». Σήμερα, η Κύπρος συμμετέχει σε 148 Δράσεις του COST που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε.

Κατάλογος των νέων εγκεκριμένων Δράσεων του Προγράμματος COST, τα σχετικά έντυπα καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.research.org.cy .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα