Κυπριακό στη συνάντηση Πρόεδρου Εσθονίας -Κύπριου Πρέσβη

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Εσθονία Ευάγγελος Σάββα τον Πρόεδρο της χώρας Toomas Hendrik Ilves.

O νέος Πρέσβης, με έδρα το Ελσίνκι, επέδωσε στις 12 Φεβρουαρίου τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Εσθονίας Toomas Hendrik Ilves, σε επίσημη τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Ταλίν.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Σάββα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου

για τη στάση αρχών που τηρεί η Εσθονία στο Κυπριακό. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Σάββα συζήτησε με τον κ. Toomas Hendrik Ilves θέματα διμερών σχέσεων των δύο χωρών, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και άλλα επίκαιρα διεθνή θέματα όπως η κρίση στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Ilves ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών για ειρηνική επανένωση της Κύπρου το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρέσβης υπογράμμισε με τη σειρά του την σταθερή προσήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, η οποία να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να ευθυγραμμίζεται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αξίες.

Τόνισε, εξάλλου, τη δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Εσθονία σε διάφορους τομείς, προς αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών και των λαών τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα