Κυπριακό πλαίσιο προσόντων απέκτησε η Κύπρος

Κυπριακό Πλαίσιο Προσόντων απέκτησε η Κύπρος, το οποίο θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ευκολότερης ανάγνωσης των επαγγελματικών προσόντων που αποκτούνται στην Κύπρο, δήλωσε χθες ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής σε χαιρετισμό του χθες στη Διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση του Πλαισίου.

Όπως ανέφερε, θα διευκολύνει τους πολίτες που αποκτούν εκπαιδευτικά ή επαγγελματικά προσόντα στην Κύπρο

να διακινούνται για σκοπούς εργασίας ή συνέχισης της εκπαίδευσής τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες, οι εργοδότες, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οργανώσεων κ.τ.λ. θα μπορούν να κατανοούν τα προσόντα που αποκτούνται στην Κύπρο και να τα συγκρίνουν με τα αντίστοιχα προσόντα άλλων χωρών.

Αυτό, είπε, θα διευκολύνει την κινητικότητα στην αγορά εργασίας και στην εκπαίδευση και παράλληλα θα επιτρέπει την καλύτερη αντιστοίχιση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στις γνώσεις, στις δεξιότητες και στις ικανότητες.

«Το Κυπριακό Πλαίσιο Προσόντων στοχεύει στη συνένωση και στον συντονισμό των εθνικών υποσυστημάτων επαγγελματικών προσόντων, στη διαφάνεια καθώς και στη βελτίωση της πρόσβασης, της εξέλιξης και της ποιότητας των επαγγελματικών προσόντων σε σχέση με την αγορά εργασίας και γενικότερα την κοινωνία των πολιτών», ανέφερε ακόμα.

Βασική προϋπόθεση, όπως είπε, για τη λειτουργία του υπήρξε η ανάπτυξη και η εφαρμογή θεσμικών ρυθμίσεων και διαδικασιών που αφορούν στη διασφάλιση της ποιότητας, της αξιολόγησης και της απονομής προσόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα