Κυπριακό «μοντέλο» με τεστ στα αεροδρόμια και στη Γερμανία

Τεστ για όσους επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό αποφάσισε η Γερμανία, ακολουθώντας την Αυστραλία, μέτρο το οποίο ωστόσο αποφασίστηκε και ακολουθείται από την Κύπρο από την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Γερμανία, αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να γίνονται υποχρεωτικά τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από χώρες του εξωτερικού όπου θεωρείται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Υπάρχει έτοιμο «προσχέδιο», εξήγησε ο γερμανός υπουργός Υγείας. «Θέλουμε να υπάρξει καλός συντονισμός με τα ομόσπονδα κράτη, διότι θα χρειαστεί να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το μέτρο στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο Σπαν σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Υπενθυμίζεται πως, η Κύπρος ζητά τεστ όχι μόνο από όσους έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου – της κατηγορίας Γ΄- αλλά και μεσαίου κινδύνου-κατηγορία Β΄. Παράλληλα, στα μέτρα που αποφασίστηκαν για την Κύπρο συγκαταλέγονται οι δειγματοληπτικοί ελέγχοι ακόμα και σε επιβάτες που φτάνουν από χώρες χαμηλού κινδύνου, δηλαδή της κατηγορίας Α΄ .

Διαβάστε επίσης:

Δύο κρούσματα στο προσωπικό της ανακοίνωσε η NIPD Genetics στη ΛευκωσίαΔρ Πάνος:Πιθανόν να βρισκόμαστε στο 2ο κύμα-Να το σκεφτούν όσοι θα ταξιδέψουνΣτα σπίτια τεσσάρων προσώπων η Αστυνομία: Δεν τους εντόπιζε το Υπ. Υγείας
Keywords
Τυχαία Θέματα