Κυπριακό και τρομοκρατία θα συζητηθούν στην Ουάσιγκτον

Το Κυπριακό, ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, καθώς και περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα αναμένεται να συζητήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ζήνων κατά τη διάρκεια των επαφών που θα έχει στην Ουάσιγκτον με αξιωματούχους της Κυβέρνησης και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ζήνων «μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσιγκτον, όπου θα

πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ανώτερους αξιωματούχους της Αμερικανικής Κυβερνήσεως, περιλαμβανομένου του δεύτερου τη τάξει του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Υφυπουργού κ. Thomas Shannon».

Προστίθεται ότι «ο Γενικός Διευθυντής θα έχει, επίσης, συναντήσεις με Μέλη της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως και αξιωματούχους του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αμύνης. Επαφές θα πραγματοποιήσει και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, στο Ινστιτούτο Brookings και στο Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον».

«Κατά τις συναντήσεις του ο κ. Ζήνων, πέραν της ενημέρωσης επί των εξελίξεων στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αναμένεται να συζητήσει θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και ειδικότερα του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», περιφερειακά και ευρωπαϊκά θέματα, όπως και γενικότερα θέματα ασφάλειας και άμυνας στην περιοχή της Μέσης Ανατολικής και της Ανατολικής Μεσογείου», σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα