Δεν συνεχίζουν οι 90 της κοινωφελούς στο Κουτσόχερο-προκηρύσσονται 37 νέες θέσεις

13:54 2/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν θα ανανεώσουν τις συμβάσεις τους οι 90 εργαζόμενοι της κοινωφελούς που απασχολούνται στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας και οι οποίες λήγουν τέλος του μήνα.

«Δεν δίνει το πράσινο φως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μας ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου κατά την επίσκεψή της στη Λάρισα πριν απο 2 εβδομάδες. Δυστυχώς, η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησαν και οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πρόσφυγες που έχτισαν και οι οποίες

έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην καλή λειτουργία της δομής, δεν «μέτρησαν» στο να συνεχιστεί η απασχόλησή τους. Τώρα θα πάμε πάλι από την αρχή…» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Κοιωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης.
Στο μεταξύ για όλη τη Θεσσαλία προκηρύσσονται συνολικά 90 θέσεις για όλα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, 37 στη Λάρισα, μέσω νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.
Δεν αποκλείεται κάποιοι από τους 90 εργαζόμενους που λήγουν οι συμβάσεις τους να αξιοποιηθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από το Κουτσόχερο σε διαμερίσματα στη Λάρισα.
Περίπου 70 με 100 οικογένειες, 500 άτομα συνολικά, θα εγκατασταθούν σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα