Κυπριακή φλέβα «κτυπά» η ΥΚΑΝ – Λευκός θάνατος για εγχώρια αγορά

Στοιχεία που σοκάρουν έρχονται στο φως μετά από τις απανωτές επιτυχίες της ΥΚΑΝ.

Μόλις χθες, η Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη νεαρού από την Λάρνακα, μόλις 25 ετών, ο οποίος ήταν ο παραλήπτης δυο δεμάτων κοκαΐνης που έφθασαν σε γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών στη Λάρνακα. Τα δυο πακέτα συνολικής ποσότητας 16 κιλών κοκαΐνης έφθασαν στην Κύπρο

από την Ολλανδία.

Ο νεαρός οδηγήθηκε ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και πλέον θα διαφανεί κατά πόσο ήταν ο τελικός παραλήπτης των δεμάτων «λευκού θανάτου» ή αν ήταν απλά ο ενδιάμεσος κρίκος σε μια εγκληματική αλυσίδα. Όπως γράφτηκε και σε χθεσινό ρεπορτάζ του SigmaLive η χθεσινή υπόθεση ήταν η δεύτερη για φέτος, που η ΥΚΑΝ διεξήγαγε επιτυχή επιχείρηση σε γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών.

Οι απανωτές επιτυχίες ωστόσο της ΥΚΑΝ προκαλούν έντονη ανησυχία τόσο ως προς τις ποσότητες που εντοπίζονται όσο και από τον τελικό προορισμό των δεμάτων θανάτου. Έγκυρες πηγές που μίλησαν στο SigmaLive για το ζήτημα απεκάλυψαν ότι οι πλείστες από τις τελευταίες τουλάχιστον, υποθέσεις, αφορούσαν την Κύπρο. Τελικός παραλήπτης δηλαδή των δεμάτων θανάτου, ήταν η κυπριακή αγορά. Όπως προκύπτει από την σύνδεση των τελευταίων υποθέσεων, η «τρύπα» στις εταιρείες ταχυμεταφορών τυγχάνει εκμετάλλευσης και αρκετά «κοντραμπάντα» διεξάγονται με αυτό τον τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η ΥΚΑΝ μετά από συντονισμένη επιχείρηση «ξήλωσε» υποστατικό εντός του οποίου γίνονταν παραλαβές και πωλήσεις λευκού θανάτου. Η επιχείρηση υπενθυμίζεται έγινε στην Λακατάμεια και εντοπίστηκαν 15 κιλά κοκαΐνης και έγιναν δυο συλλήψεις.

Υπενθυμίζονται επίσης οι διπλές επιχειρήσεις της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό τον περασμένο Ιανουάριο και αρχές Μαρτίου που αφορούσαν παραλαβή κάνναβης και πάλι από εταιρείες ταχυμεταφορών. Στην μια περίπτωση μάλιστα εντοπίστηκε ποσότητα ύψους 10 κιλών.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερόταν ότι η ΥΚΑΝ τον περασμένο Σεπτέμβριο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για περιοχές σχολείων υψηλού κινδύνου αναφορικά με υποθέσεις ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα