Κυπριακή αποστολή: Θα τεθεί θέμα αντικατάστασης στα μέσα της εβδομάδας

Τα μέλη της κυπριακής αποστολής είναι δίπλα στον ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες ώρες, επιχειρούν καθημερινά, κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε διαφορετικά μέτωπα και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολύβια Μιχαηλίδου.

Αυτή την ώρα, είπε, η κυπριακή αποστολή βρίσκεται στο τοπικό συντονιστικό κέντρο, όπου θα λάβει εντολή για το χώρο, όπου θα επιχειρήσει σήμερα.

Χθες είχε μια δύσκολη μέρα στην περιοχή Φλαμπούρι της Πάρνηθας, όπου αντιμετώπισε

δεκάδες αναζωπυρώσεις με επιτυχία.

Κληθείσα να σχολιάσει πότε θα επιστρέψει η κυπριακή αποστολή και εάν τίθεται θέμα αντικατάστασής της λόγω κόπωσης, η κα. Μιχαηλίδου ανέφερε πως θέμα αντικατάστασης θα τεθεί στα μέσα της εβδομάδας, προς το παρόν όμως όχι, όπως είπε, καθώς η ομάδα που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει εξοικειωθεί με αυτές τις δύσκολες συνθήκες και τις διαδικασίες που ακολουθούνται και μέρα με την μέρα η απόδοσή τους γίνεται όλο και καλύτερη. 

Η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στον τραυματισμό διασώστη της Πολιτικής Άμυνας, ο οποίος κατά τη διάρκεια επιχείρησης αντιμετώπισης αναζωπύρωσης, ενώ βρισκόταν σε απότομη πλαγιά στην περιοχή Θρακομακεδόνων, έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το γόνατό του. Του δόθηκαν άμεσα οι Πρώτες Βοήθειες από τους συναδέλφους του και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο, όπου διενεργήθηκαν από τους θεράποντες ιατρούς όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Του παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και έλαβε εξιτήριο. Αυτή τη στιγμή, είπε, ξεκουράζεται και έχει τεθεί εκτός των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή μετέβη στην Ελλάδα για βοήθεια 20μελής ομάδα πυροσβεστών, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και 20μελής ομάδα της Πολιτικής Άμυνας με τον προσωπικό εξοπλισμό τους. Τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύουν και δύο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών. 

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Συνεχίζεται η μάχη με το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια

Keywords
Τυχαία Θέματα