Κύπρια στο Ισραήλ: «Πώς ανατρέπεται η ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη...»(VID)

Τα όσα έζησε στο εμπόλεμο Ισραήλ εξιστόρησε το Μεσημέρι και Κάτι η Αρχαιολόγος στο Ινστιτούτου Κύπρου, Ευθυμία Νικήτα.

Εξήγησε ότι την έχουν καλέσει στο Ισραήλ για πέντε μήνες στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος, ήταν εκεί για επαγγελματικούς λόγους από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση πώς βίωσε αυτά τα γεγονότα, είπε ότι «Σάββατο το πρωί στην Ιερουσαλήμ ήχησαν οι σειρήνες, στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, νόμιζα ότι ήταν άσκηση. Μετά άκουσα τους γείτονες

να βγαίνουν από τα διαμερίσματά τους, και τρέξαμε στα καταφύγια. Ακούγαμε από το καταφύγιο έξω να σκάνε βόμβες, ρουκέτες, δεν ξέραμε εκείνη την ώρα τι ήτανε. Για όλο το Σάββατο ηχούσαν συνέχεια οι σειρήνες και πηγαίναμε στα καταφύγια».

Σημείωσε ότι «όσο ήμουν εκεί, δεν χρειάστηκε προστασία, η γειτονία μου δεν επηρεάστηκε από βομβαρδισμούς. Όταν ακούς σειρήνες και ακούς από πάνω εκρήξεις και δεν ξέρεις που κατευθύνονται, προφανώς υπάρχει μια ανησυχία. Όταν κατάλαβα ότι υπάρχει καταφύγιο στην πολυκατοικία, όταν πήγα στο σούπερ μάρκετ και έκανα αγορές προμηθειών, μετά ήμουν πιο ήρεμη».

Αναφέρθηκε στον οδηγό ταξί που την πήγαινε, ο οποίος στα μέσα της διαδρομής σταμάτησε και ξέσπασε σε λυγμούς, όταν άκουσε στο ραδιόφωνο νέο απολογισμό νεκρών, καθώς ο γιος του και ο εγγονός του συμμετείχαν στις επιχειρήσει στη Γάζα.

«Το πιο μεγάλο είναι το τραύμα πόσο μπορεί να ανατραπεί η ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη. Την Παρασκευή ήμασταν έξω όλοι μαζί και μιλούσαμε, πίναμε, λέγαμε για τις οικογένειές μας και το Σάββατο το πρωί έγινε αυτό που έγινε».

Διαβάστε επίσης: Το βίντεο γροθιά στο στομάχι: Η Χαμάς απαγάγει μάνα με τα 2 παιδιά της

Keywords
Τυχαία Θέματα