Κύπρια εξαπάτησε άρρωστο, αποσπώντας του £10.000 στο ΗΒ(pic)

Κύπρια που προσέγγισε έναν άρρωστο άντρα για να τον εξαπατήσει, καταδικάστηκε σε φυλάκιση στη Βρετανία.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τη 40χρονη Γιολάντα Παναγιώτου που διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο, η οποία κρίθηκε ένοχη στο δικαστήριο στις 12 Απριλίου σε 11 κατηγορίες απάτης και τρεις κατηγορίες κλοπής πιστωτικών καρτών. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν διέπραξε τα αδικήματα, αφού βρισκόταν σε αναπηρικό κάθισμα.

Πάντως, σύμφωνα με τα ίδια μέσα, καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση με δύο χρόνια αναστολή και υποχρεωτική εργασία

πέραν των 80 ωρών.

Η αστυνομία άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης, όταν δέχτηκε καταγγελία για απάτη στις 21 Νοεμβρίου του 2016. Το θύμα ήταν ένας άντρας γύρω στα 60 και η απάτη άρχισε τον Αύγουστο του 2016.

Η 40χρονη Κύπρια προσέγγισε το θύμα με την πρόφαση να του καθαρίσει τον κήπο του, αφού ο άντρας αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω της κατάστασης της υγείας του. Τότε προσφέρθηκε να του κάνει μερικά ψώνια και του ζήτησε την πιστωτική του κάρτα, με τον άντρα να τής την εμπιστεύεται.

Η Παναγιώτου έκανε τα ψώνια, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ την κάρτα. Έκανε το ίδιο μετά από λίγες ημέρες, ενώ ζήτησε άλλη τραπεζική κάρτα, την οποία επίσης δεν επέστρεψε.

Η Κύπρια επισκεπτόταν το θύμα πολύ συχνά, βοηθώντας τον να καθαρίσει την κουζίνα του και κάνοντας δουλειές στο σπίτι. Όμως, την ίδια περίοδο, άνοιγε λογαριασμούς στο όνομα του θύματος, συμπεριλαμβανομένων καρτών καταστημάτων, συμβόλαια κινητών τηλεφώνων και λογαριασμούς σε διαδικτυακές σελίδες τυχερών παιχνιδιών. Χρησιμοποίησε, επίσης, τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες του θύματος μέχρι να φτάσει στο όριό τους. Συνολικά, το θύμα έχασε £10,500.

Η 40χρονη ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι δεν είχε διαπράξει την απάτη, αφού βρισκόταν σε αναπηρικό κάθισμα. Όμως, κάμερα σε κατάστημα την κατέγραψε να περπατάει, ενώ αστυνομικός την είδε μέχρι και να τρέχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα