Στον απόηχο του δείπνου - Οι πρώτες αντιδράσεις (vid)

Σε μια πρώτη ανάγνωση της άτυπης συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, προέβησαν εκπρόσωποι των κομμάτων, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ την Τρίτη (17/4).

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να «σπάσει ο πάγος» μεταξύ των δυο ηγετών.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η πιθανή νέα απεσταλμένη του Γ.Γ στην Κύπρο

Όπως υπογράμμισε, αυτό που διαφάνηκε είναι ότι η δική μας πλευρά

είναι πιο κοντά στις θέσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Διαβάστε επίσης: Ακιντζί για δείπνο: Τίποτα όπως το παρελθόν

Η κυρία Δημητρίου χαρακτήρισε ως σημαντική εξέλιξη τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία που θα έχει και ο διορισμός Ειδικού Απεσταλμένου στο Κυπριακό από πλευράς του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης: Δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί: Οι συμφωνίες και οι διαφωνίες

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος, ότι δηλαδή η στασιμότητα και τα αδιέξοδα στο Κυπριακό δεν ωφελούν.

Διαβάστε επίσης: Πώς είδε το δείπνο η αναπλ. κυβερνητική εκπρόσωπος (vid)

Κυρίως, πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, όταν αυτά τα αδιέξοδα και η στασιμότητα υπάρχουν χωρίς να αναδεικνύεται η αδιαλλαξία της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η πιθανή νέα απεσταλμένη του Γ.Γ στην Κύπρο

Για το δείπνο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι οι δυο ηγέτες θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μετά και από την πρόθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ να διορίσει Ειδικό Απεσταλμένο στην Κύπρο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης εξέφρασε τον προβληματισμό του κόμματος για την εμμονή του Μουσταφά Ακιντζί στις μαξιμαλιστικές του θέσεις.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως αναμενόμενη τη συγκατάθεση των δυο ηγετών για διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου στο Κυπριακό.

Όπως σημείωσε, η δική μας πλευρά θα πρέπει να επιμείνει στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία κόστους, που θα πιέσει στον βαθμό που γίνεται την Τουρκία να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με πιο θετική προσέγγιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα