Κυπερούντα:"Ωρολογιακή βόμβα σκουπιδιών" -Τι δηλώνει ο Κοινοτάρχης

Ως «ωρολογιακή βόμβα» χαρακτηρίζει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών περιοχή στην Κυπερούντα. Στο συγκεκριμένο χωράφι βρίσκονται πεταμένα εκατοντάδες παλιοσίδερα.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη Γεώργιο Παναγιώτου, ο οποίος ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, αφού ως κοινότητα απέστειλαν επιστολή εδώ και καιρό στην Επαρχιακή Διοίκηση για το συγκεκριμένο

ζήτημα. Υπάρχει, σημείωσε, εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, αφού πρόκειται για ιδιωτικό χώρο. Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιώτου, στον εν λόγω ιδιώτη προσφέρθηκε χώρος στη βιοτεχνική περιοχή, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Αυτούσια η ανακοίνωση των Οικολόγων:

"Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναγκάζεται να επανέλθει στο θέμα της απόρριψης μπάζων σε δασική περιοχή στην Κυπερούντα πολύ κοντά στο Νοσοκομείο Κυπερούντας.

Της πρώτης μας ανακοίνωσης στις 20/7/2017, προηγήθηκε η αποστολή επιστολής από παραπονούμενο στον Έπαρχο Λεμεσού με ημερ. 14/7/2017. Η απάντηση της Επαρχιακής Διοίκησης ήταν ότι το θέμα του παραπονούμενου εξετάζεται. Ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση στις αρχές του 2018. Επίσης, έγινε δεύτερη επιτόπου επίσκεψη την περίοδο του Πάσχα το 2018.

Παρόμοια επιστολή έχει σταλεί με ημερ. 20/10/2017 στο Τμήμα Περιβάλλοντος, το οποίο επέδωσε εξώδικο πρόστιμο με προθεσμία πληρωμής ενός μηνός.

Σε δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κ. Άλκης Παπής δήλωσε τα εξής: «Παρ' όλες τις παρεμβάσεις μας, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, το πρόβλημα παραμένει ως έχει. Το θέμα είναι σε γνώση της κοινοτικής αρχής, αφού οι παρεμβάσεις από τον επηρεαζόμενο πολίτη είναι συνεχείς. Η δική μας έγνοια και ο φόβος είναι πως θα δικαιολογήσουν οι αρμόδιοι ένα ατυχές γεγονός, μια ανάφλεξη ή πλημμύρα μετά από έντονη βροχόπτωση.

Ποιοι θα αναλάβουν την ευθύνη, αν συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε; Ο χώρος αυτός περιβάλλεται από πανύψηλα πεύκα. Η όποια ολιγωρία για την απομάκρυνση αυτών των μπάζων δεν θα επιδέχεται καμίας δικαιολογίας ή καθυστέρησης».

Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών καλούμε τόσο την κοινότητα Κυπερούντας όσο και την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Οι φωτογραφίες είναι από το Κίνημα Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα