Κύπελλο Ελλάδας

Σήμερα θα διεξαχθούν οι αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να είναι ήδη στον τελικό, ενώ η Ξάνθη είναι το λογικό φαβορί για ν' αναμετρηθεί με τους πρωταθλητές για την κατάκτηση του τροπαίου. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι

τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 μέσα στη Ριζούπολη και η σημερινή ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» είναι τυπικού χαρακτήρα, ενώ η Ξάνθη είχε νικήσει μέσα στο «Καυτανζόγλειο» τον Ηρακλή με 1-0 και είναι το μεγάλο φαβορί για να σφραγίσει την πρόκριση στη σημερινή ρεβάνς στην ακριτική πόλη.

Το σημερινό πρόγραμμα:
Ολυμπιακός-Απόλλων Σ. (3-0) 18:30
Ξάνθη-Ηρακλής (1-0) 21:30

ΙΤΑΛΙΑ
Λίγο καιρό μετά τη μονομαχία τους στο Κύπελλο, Γιουβέντους και Φιορεντίνα κοντράρονται για το πρωτάθλημα στην εμβόλιμη (33η) αγωνιστική της Serie A με τους φιλοξενούμενους να καίγονται για βαθμούς.

Το πρόγραμμα:
Τετάρτη (29/04)
Τσεζένα-Αταλάντα 21:45
Κιέβο-Κάλιαρι
Γιουβέντους-Φιορεντίνα
Μίλαν-Τζένοα
Σαμπντόρια-Βερόνα
Λάτσιο-Πάρμα
Σασουόλο-Ρόμα
Παλέρμο-Τορίνο

ΒΕΛΓΙΟ
Την ευκαιρία να παραμείνει επικεφαλής και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Βέλγιο, έχει η Μπριζ, καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, θα υποδεχθεί την Σαρλερουά κι εκτός απροόπτου θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Παράλληλα, η Γάνδη θα φιλοξενήσει στο ντέρμπι της ημέρας την Άντερλεχτ,.

Το πρόγραμμα και η ειδική βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Μπριζ-Σαρλερουά
Γάνδη-Άντερλεχτ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)
Μπριζ 38
Γάνδη 36
Άντερλεχτ 35
Σαρλερουά 32
Σταντάρ Λ. 30
Κορτράικ 30

Δεν πωλείται ο Έντινσον Καβάνι
Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν έκοψε την όρεξη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπορεί ο Ουρουγουανός διεθνής φορ να είναι το πρώτο όνομα στη μετεγγραφική λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που εδώ και μήνες δεν έχει κρύψει ότι θέλει να τον πάρει στην πρέμιερ λιγκ, αλλά ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, έκοψε την όρεξη της αγγλικής ομάδας, ξεκαθαρίζοντας πως ο Καβάνι θα παραμείνει στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

«Δεν έχω συναντηθεί με τον Καβάνι, αλλά αποτελεί το μέλλον αυτού του συλλόγου. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά έδειξε το ταλέντο του στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Λιλ. Θα μείνει εδώ και τη νέα σεζόν. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε καμία προσφορά», ξεκαθάρισε ο Αλ-Κελαϊφί, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η Παρί ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά από της Γιουβέντους.

Για το θέμα του Καβάνι, πάντως, τα αγγλικά ΜΜΕ επιμένουν και τονίζουν πως παραμένει σε ισχύ η πρόταση της Γιουνάιτεντ ύψους 65 εκατ. ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του διεθνούς φορ, προκειμένου ν' αποκτήσει μιαν αξιόπιστη λύση για την επίθεση. Για τον φορ της Παρί υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες μεγάλες ομάδες (Γιουβέντους), αλλά ο Αλ-Κελαϊφί ήταν κατηγορηματικός: «Όσα και αν μας προσφέρουν, ο Έντινσον δεν πωλείται».

Τα «σκάνε» για τον Αντουάν Γκριεζμάν
Τσέλσι και Μπάγερν Μονάχου ενδιαφέρονται για τον Γάλλο της Ατλέτικο Μαδρίτης
Το καλοκαίρι του 2014 η Ατλέτικο έδωσε στη Σοσιεδάδ τα 30.000.000 ευρώ της ρήτρας του συμβολαίου του Αντουάν Γκριεζμάν και έκανε τη μετεγγραφή της χρονιάς.
Με τη σεζόν να πλησιάζει στο τέλος της είναι δεδομένο πως η συγκεκριμένη κίνηση ήταν η καλύτερη στον πλανήτη το περασμένο καλοκαίρι.
Ο 24χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι τρίτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα με 22 γκολ, με περισσότερα να έχουν οι δύο καλύτεροι παίκτες του κόσμου, οι Κριστιάνο Ρονάλντο (39) και Λιονέλ Μέσι (36).

Βέβαια, ο Γκριεζμάν δεν χαρακτηρίζεται η καλύτερη μετεγγραφή επειδή είναι τρίτος στον πίνακα των σκόρερ, αλλά γενικότερα για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα και στο Champions League.

Με τα 22 γκολ που έφτασε μάλιστα στο πρωτάθλημα είναι πλέον ο Γάλλος με τα περισσότερα σε μία χρονιά στην Ισπανία, περισσότερα δηλαδή από Ζινεντίν Ζιντάν, Τιερί Ανρί και Καρίμ Μπενζεμά.

Θα μείνει όμως στη Μαδρίτη;
Όλα καλά με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο, άριστη επιλογή η απόκτησή του, όμως οι άνθρωποι της ομάδας έβαλαν μικρή ρήτρα στο συμβόλαιό του. Μόλις... 60.000.000 ευρώ!

Το ποσό είναι μεγάλο, αλλά όχι για έναν παίκτη τέτοιας αξίας, έτσι η ομάδα της Μαδρίτης κινδυνεύει να τον χάσει, βάζοντας βέβαια το συγκεκριμένο ποσό στα ταμεία της.
Ο Αντουάν Γκριεζμάν αποτελεί το... όνειρο του Ζοσέ Μουρίνιο. Να έχει στην Τσέλσι από την μία πλευρά τον Εντέν Αζάρ και από την άλλη τον Γάλλο διεθνή άσο.
Τον Ιανουάριο πήρε τον Κουαδράδο από τη Φιορεντίνα, όμως δεν τον έχει ικανοποιήσει σε καμία περίπτωση και φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να κινηθεί για τον Γκριεζμάν.

Δεν είναι όμως μόνο η Τσέλσι που είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό, αλλά και η Μπάγερν, η οποία τον βλέπει ως το ιδανικό αντικαταστάτη του Φρανκ Ριμπερί (άλλωστε κάτι τέτοιο είναι και στην Εθνική Γαλλίας).

Keywords
Τυχαία Θέματα