Κυκλώματα στοχεύουν στην πώληση ακινήτων σε ξένους στα κατεχόμενα

Κυκλώματα δρουν στα κατεχόμενα για την πώληση περιουσιών σε αλλοδαπούς και «ξεπουλούν τεμάχιο προς τεμάχιο την πατρίδα σε ξένους» υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι Κίπρις η «βουλευτής» Τρικώμου του ΡΤΚ, Φιντέ Κιουρσάτ.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιοι ισχυρισμοί δημοσιοποιούνται ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Κίπρις αναφέρεται στις δηλώσεις της κ. Κιουρσάτ η οποία είπε πως τα διαμερίσματα πωλούνται πριν καν μπουν τα θεμέλια των οικοδομών. «Παντού γίνεται τσιμεντοποίηση», ανέφερε η Κιουρσάτ και πρόσθεσε: «Υπάρχει

μια σοβαρή οργάνωση συμμοριών στο θέμα αυτό. Οι ξένοι γνωρίζουν ποιο ακίνητο είναι εγγεγραμμένο σε ποιον στο κτηματολόγιο. Ψάχνουν και βρίσκουν ανθρώπους. Αυξάνουν συνεχώς τις προσφορές τους μέχρι να πουλήσουν τη γη τους. Στο τέλος, οι άνθρωποι λένε ‘ακόμα και αν δουλεύω όλη μου τη ζωή δεν θα μπορέσω να βγάλω αυτά τα χρήματα’ και πουλάνε την περιουσία τους. Τι συμβαίνει όμως; Υπάρχει ήδη μια σοβαρή οικονομική κρίση, κι όταν βλέπουν αυτές τις τιμές οι άνθρωποι πουλάνε τα ακίνητά τους. Τρώμε από τα πιάτα των παιδιών των εγγονών μας, πουλάμε το μέλλον μας».

Οι πωλήσεις γης, συνέχισε, έχουν καταστεί πλέον θέμα ασφάλειας. «Δεν προστατεύουμε τη γη μας αυτή τη στιγμή. Δεν λέμε ότι πρέπει να απαγορευτούν οι πωλήσεις, αλλά πρέπει να επιβληθούν κάποιοι νομικοί περιορισμοί. Σήμερα, ένας ξένος που ιδρύει επιχείρηση στην Ιταλία δεν μπορεί να αγοράσει σπίτι. Χρειάζονται τέτοιοι περιορισμοί».

Όπως εξήγησε, με εγγύηση 250 χιλιάδες ευρώ ένας αλλοδαπός μπορεί να ιδρύσει ότι είδους εταιρεία θέλει στα κατεχόμενα. Στην περιοχή Τρικώμου, συνέχισε, επικρατεί χάος, με εγγεγραμμένους και μη εγγεγραμμένους κτηματομεσίτες, με παράνομους εργολάβους, με τσιμεντοποίηση που καταλήγει σε προβλήματα έλλειψης υποδομών, καθώς και περιβαλλοντικά και πολιτισμικά προβλήματα.

Όλες οι διαφημιστικές πινακίδες στο δρόμο από την Αυγολίδα προς το Όβγορος για αγορά γης ανήκουν σε αλλοδαπούς, σημείωσε. «Όλα τα τεμάχια μέχρι τον Άγιο Γεώργιο, τη Σύγκραση ακόμη και μέχρι το Λευκόνοικο έχουν αλλάξει χέρια».

Εξηγώντας ότι μετά το Τρίκωμο, αλλάζει χέρια η γη στην Καρπασία και μάλιστα μια παρόμοια διαδικασία λαμβάνει χώρα στο Καζιβερά, η κ. Κιουρσάτ δήλωσε: «Μεταβιβάζουμε την πατρίδα στους ξένους τεμάχιο προς τεμάχιο».

Στο μεταξύ, η επίσης «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά δήλωσε πως οι υπηρεσίες που παρέχονται στους ηλικιωμένους, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις γυναίκες είναι ανεπαρκείς και επέσυρε την προσοχή στον άγνωστο και συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό στα κατεχόμενα, καθώς και στον αγώνα ενάντια στην καθημερινή εμβάθυνση της φτώχειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα